Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Två studenter sitter och pluggar tillsammans
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Läs en master på Göteborgs universitet

En masterutbildning består av två års heltidsstudier på avancerad nivå. För att vara behörig att söka behöver du ha en grundutbildning på minst 180 högskolepoäng. Universitet erbjuder över 100 masterprogram, många av dem ges helt på engelska och du får kurskamrater från hela världen.

Utöver masterprogram finns det också ettåriga program, 60 högskolepoäng, på avancerad nivå. De leder till en så kallad magisterexamen. Vi har också ett antal yrkesutbildningar som till exempel specialistsjuksköterska, speciallärare, psykoterapeut med mera. Längden på de utbildningarna varierar från 1 (60 hp) till 1,5 år (90 hp). Några av programmen kan man läsa på halvfart som gör det möjligt att arbeta samtidigt. 

I vår utbildningskatalog hittar du alla våra masterprogram och andra program som ges på avancerad nivå. 

Varför läsa på avancerad nivå? 

Du får chansen att fördjupa dig i ett ämne och får kunskaper som du kan ha nytta av inom arbetslivet eller inom forskarvärlden. De masterprogram som ges på engelska läser du tillsammans med studenter från hela världen. Den internationella miljön ger dig goda möjligheter att skapa dig ett betydelsefullt nätverk av kontakter.