Länkstig

Anställningsförmåner

Det finns många fördelar med att jobba på Göteborgs universitet. Vi erbjuder flera olika förmåner så som friskvårdsbidrag, föräldrapenningtillägg och möjligheten till kompetensutveckling.

Tre av flera förmåner

Semester
Som nyanställd har du rätt till semester redan under ditt första anställningsår. Grundsemestern är 28 dagar. Det år du fyller 30 år har du 31 dagar och från och med året du fyller 40 år har du 35 semesterdagar.

Hälsa
Som anställd har du ett friskvårdsbidrag på högst 2 000 kronor per år. Du kan också ha möjlighet till friskvård på arbetstid, en timma per vecka. 

Ersättning
Du har möjlighet att få ersättning för läkarvård, sjukgymnastik och receptbelagda läkemedel upp till gränsen för högkostnadsskyddet.

Foto: Johan Wingborg

Det är en fantastisk miljö att jobba i. Jag uppskattar den frihet jag har i mitt arbete och att jag själv styr min almanacka. Våra förmåner som friskvårdstimma och sju veckors semester är också något som jag uppskattar.

Vad gör studievägledare Karin Wester om dagarna?

Semester och ledighet

Din semester baseras på din ålder och du har rätt till semester redan under ditt första anställningsår. Du kan också vara ledig på arbetstid vid flera olika tillfällen, till exempel vid läkarbesök, flyttdag eller begravning.

Arbetsmiljö

Göteborgs universitet tror att en hållbar arbetsmiljö är nyckeln till långsiktiga prestationer och välbefinnande. Därför kan du ha möjlighet till förkortad arbetsdag vid helgdagar, flexibel arbetstid, få arbetsglasögon och ta del av företagshälsa.

Foto: Johan Wingborg

Arbetsmiljön vid GU ger mig förutsättningar för att bedriva forskning av hög kvalitet. Tack vare den platta hierarkin känner jag att vi kan diskutera fritt med varandra och personliga initiativ välkomnas, vilket skapar en miljö där innovation och samarbete kan blomstra

Vad gör universitetslektor Philipp Klahn om dagarna?

Tillägg vid föräldraledighet eller sjukdom

Hos oss kan du få olika tillägg, beroende på om du är föräldraledig eller sjuk under en längre tid.

Utvecklas tillsammans med oss

Vi tycker det är viktigt att du ska känna att du utvecklas i din karriär. Därför erbjuder Göteborgs universitet möjligheter för dig att kompetensutvecklas inom din anställning. 

Foto: Johan Wingborg

På Göteborgs universitet finns det stora möjligheter till utveckling och variation på arbetsuppgifter samt möjlighet att knyta kontakter inom olika områden.

Vad gör ekonom Sofia Berglén om dagarna?

Statliga förmåner

När du är anställd av Göteborgs universitet blir du statligt anställd vilket ger dig förmåner såsom ersättning för läkarvård och receptbelagda läkemedel, tjänstepension eller möjlighet att vara tjänstledig för att prova annat statligt jobb.