Bild
Demonstration
Länkstig

Masterprogram i politisk kommunikation

Program
S2MKG
Avancerad nivå
2 år
120 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-1A71B
Programinnehåll
Ansökan stängd

Kort om programmet

Masterprogrammet i politisk kommunikation (PolCom) riktar sig till dig som har en kandidatexamen i valfritt ämne och som siktar på kvalificerade arbetsuppgifter inom politisk kommunikation inklusive medieanalys, kriskommunikation och opinionsbildning.

Om utbildningen

Om programmet

Programmet är inriktat på kommunikationen i politiska processer med ett tydligt samhällsperspektiv där frågor om makt och demokrati är centrala. Som student kommer du utveckla din kunskap om teorier och forskning inom fältet, men också få färdigheter i bland annat strategisk politisk kommunikation och opinionsanalys.

Observera att undervisningen sker på engelska.
Mer information om språkkraven.

Programstart 24/25

September 2, 2024 - Juni 7, 2026

Ansökningsperioder

Icke-EU/EEA medborgare (första ansökningsomgången):
16 oktober 2023 - 15 Januari 2024
EU/EEA-medborgare (andra ansökningsomgången):
15 mars 2024 - 15 april 2024

Ansök på: antagning.se. Tillsammans med din ansökan ska du bifoga ditt CV och ett personligt brev, senast sista ansökningsdag (15 april).

Behörigheter och urval

Behörighet

Kandidatexamen, 180 HP, samt dokumenterade kunskaper i engelska minst Engelska 6/ Engelska B, eller motsvarande nivå på internationellt erkänt prov, t ex TOEFL eller IELTS.

Urval

För urvalet kräver vi ett CV + ett Letter of Intent på max 500 ord för vardera dokument (om denna gräns överskrids är ansökan inte giltig). Spara ditt CV och Letter of Intent i pdf-format och ladda upp dem tillsammans med övriga dokument som en del av din ansökan. Deadline för ansökan som helhet gäller även dessa dokument. 

Eftersom studenternas individuella skrivförmåga och analytiska förmåga är centrala i masterprogrammet i politisk kommunikation bör CV:t innehålla en redogörelse över tidigare erfarenhet av att skriva uppsats (exempelvis en kandidatuppsats). Om du har skrivit en kandidatuppsats och/eller en masteruppsats, vänligen ange uppsatsens titel samt kortfattad information om uppsatsämnet och metoden som användes.

Ditt Letter of Intent bör beröra punkterna nedan:

  • Vilka är dina personliga och professionella mål och på vilket sätt tror du att programmet ska hjälpa dig att utvecklas enligt dessa mål?
  • Vad i programmets struktur och innehåll har specifikt fångat ditt intresse?
  • Hur har dina erfarenheter, både akademiska och icke-akademiska, skapat ditt intresse för de frågor som avhandlas i programmet?
  • Hur har dessa erfarenheter förberett dig för programmet?

Efter studierna

Masterprogrammet förbereder för avancerade arbetsuppgifter inom det internationella fältet politisk kommunikation, men också för forskning inom området.

Studierna leder fram till en masterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap med politisk kommunikation som specialisering (a Master of Science in Media and Communication Studies with specialization in Political communication), 120 hec.

Så är det att plugga

Undervisningen

Programmet är inriktat på kommunikationen i politiska processer med ett tydligt samhällsperspektiv där frågor om makt och demokrati är centrala. Som student kommer du utveckla din kunskap om teorier och forskning inom fältet, men också få färdigheter i bland annat strategisk politisk kommunikation och opinionsanalys.

Kurserna kombinerar teoretiska studier och tillämpningar. Som student utvecklar du kompetenser inom områden som strategisk kommunikation, opinionsanalys och kriskommunikation. Du kommer att möta olika perspektiv på politisk kommunikation.

Lokaler

Institutionen för journalistik, medier och kommunikation (JMG) ligger endast några minuters promenad från Linnéplatsen och Slottsskogen, med undervisningslokaler i det moderna Mediehuset och i det gamla, anrika Annedalsseminariet,