
Språkteknologi, masterprogram
Kort om programmet
Masterprogrammet i språkteknologi är en utbildning för dig som vill få datorer att använda och förstå mänskligt språk. Programmet är internationellt och all undervisning sker på engelska.
Om utbildningen
För mer information om programmet och hur du ansöker se programsidan Master-in-language-technology-h2ltg på den internationella webbplatsen.
Utvalda kurser på programmet kan du också läsa som fristående kurs. Ytterligare information om de fristående kurserna finns på sidan Fristående kurser i språkteknologi.
Programstruktur och direktlänkar till kurserna hittar du på sidan Mer om MLT-programmets struktur och innehåll.
Se mer information i utbildningsplanen för programme H2LTG.
Behörigheter och urval
Förkunskapskrav
Studenter med en kandidatexamen (minst tre års heltiddsstudier) inom språkteknologi, datalingvistik, datavetenskap eller lingvistik (med en bakgrund i formell lingvistik, programmering eller matematik tillsammans motsvarande 30 hp, ett halvårs heltidsstudier) är behöriga till detta program. Studenter med en kandidatexamen inom kognitionsvetenskap, språk, filosofi, ingenjörsvetenskap, informationsteknologi, matematik eller andra relevanta områden kan också beaktas, förutsatt att de kan påvisa en bakgrund i formell lingvistik, programmering eller matematik, tillsammans motsvarande 30 hp, ett halvårs heltidsstudier.
Urval
Urvalet baseras på (i) ett personligt brev och (ii) betyg från tidigare relevant högre utbildning. Det personliga brevet bör tydligt förklara varför du väljer att söka till programmet. Brevet ska presentera den sökande både professionellt och personligt."
Efter studierna
Du kan jobba som:
- expert
- utvecklare
- projektansvarig inom olika områden som automatisk översättning, textanalys, konversationell AI eller spelutveckling
Så är det att plugga
Undervisningen
Programmet är internationellt med undervisning på engelska. Vi rekommenderar kunskaper i engelska som motsvarar Engelska 6.
Lärarna är forskare inom datalingvistik och språkteknologi, som utvecklar morgondagens språkteknologiska applikationer.
Lokaler
Vår institution finns på Humanisten, Renströmsgatan 6, plan 5.