Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Logic, Master's Programme genrebild
Foto: Monica Havström
Länkstig

Logik, masterprogram

Program
H2LOG
Avancerad nivå
2 år
120 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-1A24B

Kort om programmet

Oavsett om din utbildningsbakgrund är inom matematik, filosofi, lingvistik eller datavetenskap, ger programmet dig en gedigen grund inom den formella logiken samt möjligheten att specialisera dig och utforska tillämpningar i en internationell och tvärvetenskaplig miljö. Utbildningen ger dig goda förutsättningar för att specialisera dig inom mjukvaruutveckling; men även för en akademisk karriär.

Om utbildningen

Vad gör ett visst påstående paradoxalt och ett matematiskt bevis giltigt? Vad betyder det att ett argument är sunt och att ett program är felfritt? Logik är studiet av dessa frågor men också av argument och resonemang i allmänhet.

Logik har utvecklats bortom den traditionella definitionen som studiet av formella aspekter av giltiga resonemang till att vara mer allmänt tillämpligt inte bara i de närliggande disciplinerna filosofi, matematik, lingvistik och datavetenskap utan också inom industri och teknologi.

Som student på programmet får du en grundlig utbildning inom logikens kärna och får också möjligheten att utforska tillämpningar inom olika områden som inkluderar språkbehandling, databasdesign och artificiell intelligens.

Mer information om utbildningen finns på Canvassidan om programmet och på den internationella webbsidan för programmet, samt i utbildningsplanen.

Programmet ges av institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Humanistiska fakulteten tillsammans med lärare och forskare från IT-fakulteten, Naturvetenskapliga fakulteten och Chalmers.
Länk till institutionens webbsidor

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till utbildningen krävs, förutom grundläggande behörighet, godkänt resultat om minst 60 hp sammanlagt inom ämnesområdena matematik, logik, datavetenskap eller formell lingvistik, eller minst 90 hp inom filosofi eller inom lingvistik, samt ytterligare, eller som del av de 90 hp, minst 30 hp sammanlagt inom ämnesområdena matematik, logik, datavetenskap eller formell lingvistik, eller motsvarande kunskaper.  Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Urval

Urvalet baseras på (i) ett personligt brev och (ii) betyg från tidigare relevant högre utbildning. 

Det personliga brevet bör tydligt förklara varför du väljer att söka till programmet. Brevet ska presentera den sökande både professionellt och personligt. Dokumentet måste vara unikt, det vill säga det får inte innehålla delar som har kopierats från annan källa (med undantag för uttryckliga citat).

Ladda upp ditt personliga brev på University admissions före deadline för ansökningsomgången.

Efter studierna

Vår logikutbildning förbereder för en akademisk forskarkarriär, men kan också fungera som fördjupning och förstärkning av din grundexamen inför kvalificerade jobb inom webbteknologi eller artificiell intelligens.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsspråk är engelska.

Lokaler

Om undervisningen under pandemin

Viktig tilläggsinformation mot bakgrund av coronapandemin: Tills vidare sker undervisning och examination på campuskurs online.
Restriktionerna avgör hur digital höstterminen blir.
Se rektorsbeslut:
https://studentportal.gu.se/nyheter/nyheter-detalj//restriktionerna-avg…

Vår institution finns på Humanisten, Renströmsgatan 6.

Läs mer om lokaler