Bild
Logic, Master's Programme genrebild
Foto: Monica Havström
Länkstig

Logik, masterprogram

Program
H2LOG
Avancerad nivå
2 år
120 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-1A24D
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2024.

Kort om programmet

Detta påstående är falskt; eller? Vad gör en paradox paradoxal men ett matematiskt bevis godtagbart? Vad betyder det att ett argument är sunt eller att ett program är buggfritt? Logik är studiet av alla dessa frågor och av argument och resonemang i allmänhet.

Med en examen från vårt masterprogram är du väl förberedd för såväl en akademisk karriär som en anställning inom många områden, inklusive mjukvaruutveckling och datalingvistik. Under de två studieåren kommer du att delta i tvärvetenskapligt samarbete inom en dynamisk forskningsmiljö.

Om utbildningen

Välkommen på informationsmöte om programmet på Zoom 2 april klockan 10:00 UTC. Kontakta mil-info@flov.gu.se för mer information.

Vad gör ett visst påstående paradoxalt och ett matematiskt bevis giltigt? Vad betyder det att ett argument är sunt och att ett program är felfritt? Logik är studiet av dessa frågor men också av argument och resonemang i allmänhet.

Logik har utvecklats bortom den traditionella definitionen som studiet av formella aspekter av giltiga resonemang till att vara mer allmänt tillämpligt inte bara i de närliggande disciplinerna filosofi, matematik, lingvistik och datavetenskap utan också inom industri och teknologi.

Som student på programmet får du en grundlig utbildning inom logikens kärna och får också möjligheten att utforska tillämpningar inom olika områden som inkluderar språkbehandling, databasdesign och artificiell intelligens.

Mer information om utbildningen finns på Canvassidan om programmet och på den internationella webbsidan för programmet, samt i utbildningsplanen.

Programmet ges av institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Humanistiska fakulteten.
Länk till institutionens webbsidor

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till utbildningen krävs, förutom grundläggande behörighet, godkänt resultat om

minst 60 hp sammanlagt inom ämnesområdena matematik, logik, datavetenskap eller formell lingvistik, eller

minst 90 hp inom filosofi eller inom lingvistik, samt ytterligare, eller som del av de 90 hp, minst 30 hp sammanlagt inom ämnesområdena matematik, logik, datavetenskap eller formell lingvistik, eller motsvarande kunskaper.

Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Engelska 6/Engelska B.

Instruktioner för ansökan

Fyll i den programspecifika blanketten Application summary sheet och skicka in den tillsammans med dina övriga ansökningshandlingar.

Läs mer om Instruktioner för ansökan

Urval

Urvalet baseras på (i) ett personligt brev och (ii) betyg från tidigare relevant högre utbildning. 

Det personliga brevet bör tydligt förklara varför du väljer att söka till programmet. Brevet ska presentera den sökande både professionellt och personligt. Dokumentet måste vara unikt, det vill säga det får inte innehålla delar som har kopierats från annan källa (med undantag för uttryckliga citat).

Ladda upp ditt personliga brev på University admissions före deadline för ansökningsomgången.

Efter studierna

Vår logikutbildning förbereder för en akademisk forskarkarriär, men kan också fungera som fördjupning och förstärkning av din grundexamen inför kvalificerade jobb inom webbteknologi eller artificiell intelligens.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsspråk är engelska.

Lokaler

Vår institution finns på Humanisten, Renströmsgatan 6.

Läs mer om lokaler