Göteborgs universitet
Bild
Mobil dator eller platta

Forskningssamverkan

Här hittar du information om hur du ansöker om forskningssamverkan i vår stora Medborgarpanel. Vi välkomnar ansökningar från forskare oavsett diciplin. Ansökningar hanteras löpande och panelutskick sker flera gånger per år.

Medborgarpanelen är till för dig som forskar, och har som huvudsyfte att underlätta och effektivisera studier inom områden som demokrati, opinion, politiskt beteende, kommunikation, psykologi och många andra vetenskaper. Målsättningen är att infrastrukturen ska vara snabb, öppen och flexibel - en självklar tjänst för dig som vill studera specifika grupper, utföra experiment, följa individer över tid eller närstudera aktuella händelser. Vi gör vårt bästa för att skräddarsy en datainsamling efter dina forskningsbehov.

Sedan starten 2010 har vi i Medborgarpanelen samlat in data i samverkan med över 400 olika forskningsprojekt från svenska såväl som internationella lärosäten. Medborgarpanelen är även öppen for olika myndigheter och andra organisationer som vill genomföra undersökningar i webbpanel.

 

Ansökan

Forskare eller representanter för forskningsprojekt ansöker om samverkan med oss genom att ladda ned och fylla i formuläret Ansökningsformulär Medborgarpanelen 2023.

Formuläret är i ifyllbart PDF-format. Önskas det i Word-format, hör av dig till oss.

Fyll i ansökningsformuläret så detaljerat som möjligt utifrån de förutsättningar som finns i projektet och de önskemål du har kring datainsamlingen. Skicka det sedan till oss på medborgarpanelen@som.gu.se.

Vi kommer därefter att kontakta dig så snart vi får möjlighet för att diskutera förutsättningarna för genomförandet av studien. Vi hanterar ansökningar löpande.

Prisbild för samverkan utgår från dina specifika önskemål såsom typ av urval, storlek på urvalet, mängden frågor och deras utformning. Medborgarpanelen är en icke-vinstdrivande infrastruktur och kostnaden för samverkan syftar till att täcka omkostnaderna med att driva panelen.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor och varmt välkommen med din ansökan!