Video (3:10)
Summer School for Sustainability
Bild
Länkstig

Summer School for Sustainability

Göteborgs universitets internationella sommarskola ger dig möjlighet att tillsammans med studenter från hela världen fördjupa din kunskap om globala utmaningar och vad som krävs för att få till en hållbar utveckling. Var med under fem inspirerande veckor i juli 2024.

Summer School for Sustainability tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Under en lärorik och inspirerande sommarmånad får du en internationell erfarenhet utan att lämna Sverige. Tillsammans med utbytesstudenter från hela världen läser du en femveckors kurs (7.5 hp) och deltar i ett program med en mångfald av aktiviteter, allt med fokus på hållbar utveckling.

Sommarskolan pågår mellan 27 juni och 2 augusti 2024.

Studenter i Summer School for Sustainability
Foto: Nathalie Greppi

Studiemiljö

GU:s Summer School for Sustainability går av stapeln i Göteborg i juli då staden och omgivningarna visar sig från sin bästa sida. Undervisning sker i Pedagogen hus A, en ljus och modern anläggning mitt i centrum med närhet till restauranger och barer, butiker, parker och underhållning. Här finns rymliga klassrum utrustade med smart teknologi för undervisning, såväl som läsplatser, grupprum, samt ett caféutrymme där du kan värma din matlåda. Skogsområden, sjöar och hav är bara en kort cykel- eller spårvagnstur bort.

Kurser

Sommarskolan erbjuder fem olika heltidskurser som ges på grundnivå och som fokuserar på utmaningar kopplade till hållbarhetsmålen. Våra erfarna kursledare guidar dig genom föreläsningar och seminarier varje vecka där du får möjlighet att både utmana och utveckla dina kunskaper om aktuella hållbarhetsfrågor. Genom grupparbete, individuella uppgifter och studiebesök får du tillsammans med dina klasskamrater möjlighet att finslipa dina kompetenser inom respektive akademiskt område, samt utveckla de färdigheter som behövs för att bidra till att uppnå målen i Agenda 2030. Du ansöker till en av kurserna och läser den under hela perioden.

Alla kurser ges på engelska.

Du kan välja mellan följande kurser:

Studenter i Vasaparken
Foto: Nathalie Greppi

Ansökan

Den internationella sommarskolan är öppen för studenter som har behörighet att ansöka via antagning.se och för utbytesstudenter från Göteborgs universitets partnerlärosäten.

Ansökningsperioden är öppen mellan 19 februari och 15 mars 2024.

Aktiviteter utanför klassrummet

Sommarskolan är en möjlighet att träffa och lära känna studenter från hela världen. Vid sidan av den kurs du läser erbjuds du att delta i ett extensivt kringprogram med både akademiska och sociala aktiviteter. Varje vecka varvas gästföreläsningar och seminarier med studiebesök och workshops, och samtidigt erbjuds även utflykter i närområdet och sociala aktiviteter som språkcafé och quizkvällar. En själv-guide till Göteborg hjälper dig upptäcka staden och omgivningen i egen takt. Göteborg är en härlig studentstad med stort utbud av verksamheter som arbetar med efter hållbara principer, så som butiker, restauranger och caféer med ekologiskt och närproducerat på menyn, second-hand affärer, och community-verkstäder för att laga och lappa. Naturen runt omkring når du snabbt via cykel eller spårvagn, och här finns goda möjligheter till vandring, paddling, och salta bad.

Studenter i Summer School for Sustainability
Foto: Nathalie Greppi
Logotyp Summer School for sustainability

Göteborgs universitet och hållbarhet

Göteborgs universitet har ett långtgående arbete med hållbarhet inom undervisning och forskning, och staden Göteborg har utsetts till världens mest hållbara destination i Global Destination Sustainability Index sju år i rad.

Sommaren 2023 på Instagram

Här kan du se vad studenterna i sommarskolan 2023 var med om.

Instagram Stories

Följ oss på LinkedIn