Navigate to video: Summer School for Sustainability
Video (3:10)
Summer School for Sustainability
Bild
Länkstig

Summer School for Sustainability

Göteborgs universitets internationella sommarskola ger dig möjlighet att tillsammans med studenter från hela världen fördjupa din kunskap om globala utmaningar och vad som krävs för att få till en hållbar utveckling. Var med under fem inspirerande veckor i juli 2024.

Summer School for Sustainability tar avstamp i Agenda 2030 och de globala hållbarhetsmålen. Under en lärorik och inspirerande sommarmånad får du en internationell erfarenhet utan att lämna Sverige. Tillsammans med utbytesstudenter från hela världen läser du en femveckors kurs (7.5 hp) och deltar i ett program med en mångfald av aktiviteter, allt med fokus på hållbar utveckling.

Sommarskolan pågår mellan 28 juni och 2 augusti 2024.
(Internationella studenter har Arrival Day 27 juni.)

Studenter i Summer School for Sustainability 2023
Foto: Nathalie Greppi

Studiemiljö

GU:s Summer School for Sustainability går av stapeln i Göteborg i juli då staden och omgivningarna visar sig från sin bästa sida. Undervisning sker på Pedagogen med närhet till restauranger och barer, butiker, parker och underhållning. Skogsområden, sjöar och hav är bara en kort cykel- eller spårvagnstur bort.

Kurser

Sommarskolan erbjuder fem olika heltidskurser som ges på grundnivå och som fokuserar på utmaningar kopplade till hållbarhetsmålen. Våra erfarna kursledare guidar dig genom föreläsningar och seminarier varje vecka där du får möjlighet att både utmana och utveckla dina kunskaper om aktuella hållbarhetsfrågor. Genom grupparbete, individuella uppgifter och studiebesök får du tillsammans med dina klasskamrater möjlighet att finslipa dina kompetenser inom respektive akademiskt område, samt utveckla de färdigheter som behövs för att bidra till att uppnå målen i Agenda 2030. Du ansöker till en av kurserna och läser den under hela perioden.

Alla kurser är på kandidatnivå och ges på engelska

Du kan välja mellan följande kurser:

Mer detaljerad information om kursernas innehåll finns på den engelska sidan. Summer School for Sustainability

Ansökan

Ansökningsperioden är öppen mellan 19 februari och 15 mars.

Du ansöker via antagning.se

Studenter som räcker upp handen
Foto: Nathalie Greppi

Aktiviteter utanför klassrummet

Sommarskolan är en möjlighet att träffa och lära känna studenter från hela världen. Vid sidan av den kurs du läser erbjuds du att delta i ett extensivt kringprogram med både akademiska och sociala aktiviteter. Varje vecka varvas gästföreläsningar och seminarier med studiebesök och workshops, och samtidigt erbjuds även utflykter i närområdet och sociala aktiviteter. En själv-guide till Göteborg hjälper dig upptäcka staden och omgivningen i egen takt. Göteborg är en härlig studentstad med stort utbud av verksamheter som arbetar med efter hållbara principer, så som butiker, restauranger och caféer med ekologiskt och närproducerat på menyn, second-hand affärer, och community-verkstäder för att laga och lappa. Naturen runt omkring når du snabbt via cykel eller spårvagn, och här finns goda möjligheter till vandring, paddling, och salta bad.

Studenter utomhus
Foto: Hanna Glad
Logo Summer School for Sustainability

Göteborgs universitet och hållbarhet

Göteborgs universitet har ett långtgående arbete med hållbarhet inom undervisning och forskning, och staden Göteborg har utsetts till världens mest hållbara destination i Global Destination Sustainability Index sju år i rad.

Sommaren 2023 på Instagram

Här kan du se vad studenterna i sommarskolan 2023 var med om.

Instagram Stories

Följ oss på LinkedIn

Hör andra studenter berätta

Här nedan ser du tre av studenterna, deras första dag i Göteborg.

Navigate to video: Abigail Kimmel
Video (2:58)
Abigail Kimmel
Navigate to video: Pilar Sanchez-Teran
Video (3:11)
Pilar Sanchez-Teran
Navigate to video: Beata Biskupicova
Video (1:49)
Beata Biskupicova