Bild
Två studenter går längs med Avenyn
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Därför Göteborg

"Alla älskar Göteborg" har du kanske hört förut. Och ja, det är en fantastisk stad att vara student i. Här kommer du behöva välja vad du vill spendera din tid på. Det finns studentföreningar, pubar och arrangemang knutna till studentkårerna. Och så klart ett stort utbud i stan vare sig du gillar kultur, sport, naturupplevelser eller något annat.

Göteborg är Sveriges andra största stad och ett nav för utbildning, kunskap och utveckling. Här studerar fler än 50 000 studenter vid Göteborgs universitet och Chalmers tekniska högskola. För dig som vill studera och lägga grunden för din framtid finns spännande utbildningar, en mångfald av jobb och en händelserik stad som väntar på att upptäckas.

Upptäck Göteborg (goteborg.com)

Navigate to video: Följ med våra studenter
Video (0:57)
Följ med våra studenter

Hitta din träningsform

I Göteborg finns ett av landets bredaste utbud av idrotts- och träningsanläggningar. Vare sig du vill träna på gym, simma, klättra, åka skidor eller något annat finns med säkerhet något som passar dig. Som student får du dessutom ofta rabatt vid olika träningsanläggningar.

Ta del av kultur och nöjen 

Om du tycker om att gå på konserter, besöka caféer eller att klubba in på småtimmarna finns det mycket för dig att uppleva i Göteborg. Du har dessutom studentrabatt på många ställen. Ibland kan studentkårerna och föreningarna ha samarbeten med krogar och klubbar vilket kan ge dig nedsatta priser på inträde, menyer eller liknande.

Handla hållbart

För dig som vill handla hållbart och billigt finns mängder med second hand-butiker och marknader i Göteborg. Marknaderna har ofta ett bredare utbud och många tillfälliga försäljare medan butikerna har ett smalare sortiment och ett fastare utbud.

Vintage och second hand (goteborg.com)

Låna, byt eller få gratis

Det finns många platser i Göteborg där du kan spara pengar genom att få, låna, byta eller hyra tjänster och saker. Smarta kartan är en digital tjänst som visar var du kan hitta sådana platser runt om i staden. På kartan hittar du klädbytardagar, cykelkök, gratisbutiker, fruktlundar och mycket annat. Kartan är en del av projektet Sharing City Göteborg där Göteborgs universitet är med. 

Utbildning i världsklass

Vi ger dig en utbildning med hög kvalitet

På Göteborgs universitet ger vi dig utbildning i världsklass. När du studerar hos oss kan du vara säker på att få med dig en stor bredd av värdefulla kunskaper och verktyg som du har både nytta och glädje av. Vi är världskända för vår banbrytande forskning, bland annat om havet, hälsa och sjukvård, utbildning och demokrati. Genom att studera vid Göteborgs universitet får du en starkare ställning på arbetsmarknaden samtidigt som du får lättare att hitta ett jobb. 

Vi utbildar självständiga medborgare

På Göteborgs universitet uppmuntras du att ta eget ansvar och använda din kreativitet. Du lär dig att analysera och värdera källor och tänka kritiskt – egenskaper som är viktiga för en självständig medborgare som aktivt ska kunna delta i det demokratiska samtalet.

Vi jobbar för en bättre och mer hållbar värld

På Göteborgs universitet arbetar vi utifrån FN:s globala mål för hållbarhet Agenda 2030. De går bland annat ut på att lösa ett antal globala utmaningar, såsom att utrota fattigdom och hunger, bekämpa klimatförändringarna och säkerställa att alla får rätt till en bra utbildning. Tillsammans med Chalmers tekniska högskola driver vi Göteborgs centrum för hållbar utveckling (GMV) där forskare, studenter och andra aktörer i samhället kan mötas för att forska, samarbeta och lära sig hur de globala problemen kan lösas.

Hos oss möts traditioner och nytänkande

Hos oss möts gamla vackra byggnader med nya fräscha och moderna studiemiljöer. Vi är ett gammalt universitet med långa anor samtidigt som vi ständigt uppdaterar och förnyar oss. Som student hos oss möter du därför över hundra år av arkitektur kombinerad med den modernitet, bekvämlighet och teknik som erbjuds idag. 

Foto: Peter Kvarnström och Studiografen/Göteborg & Co