Bild
Länkstig

Hälsa, sjukvård och tandvård

Vill du arbeta med människor, och hjälpa dem må bättre? Med en utbildning inom hälsa, sjukvård och tandvård kan du göra skillnad för människor varje dag i ditt yrkesliv, oavsett vilket utbildningsprogram du väljer.

Hälsa kan handla om att undvika sjukdom eller att kunna leva ett gott liv trots funktionsnedsättning. Men vårt välbefinnande beror inte bara på vårt fysiska mående, utan också på hur vi mår psykiskt och socialt. Ofta samarbetar därför olika yrkeskategorier för att hjälpa människor att uppnå bästa möjliga hälsa.

Möjligheterna att förbättra människors hälsa och livskvalitet blir hela tiden bättre. Utvecklingen drivs av den forskning som görs både på grundläggande nivå om olika mekanismer i kroppen och på människor inom vården eller på befolkningsnivå. Oavsett vilken utbildning du väljer inom det här området kommer du få insikter om de vetenskapliga metoder som ger ny kunskap, och även själv bekanta dig med de verktyg forskare använder. Alla utbildningsprogram förbereder dig för att börja arbeta direkt efter examen. Du kan också välja att fortsätta studera och satsa på en karriär inom forskning.

Under dina praktikperioder får du känna på det yrke du läser till. Flera av utbildningarna har träningscentrum eller labb där du kan öva och testa dina färdigheter. Inom många av våra utbildningsprogram kan du välja att studera, arbeta eller praktisera utomlands.

Alla utbildningsprogram på grundnivå ges på svenska. Du hittar information på respektive program om undervisningsspråk och vilken behörighet som krävs.

Navigate to video: Följ med en student - hälsa, sjukvård och tandvård
Video (1:00)
Följ med en student - hälsa, sjukvård och tandvård
Navigate to video: Vill du bli student på Riksidrottsuniversitetet vid Göteborgs universitet (RIU)?
Video (02:54)
Vill du bli student på Riksidrottsuniversitetet vid Göteborgs universitet (RIU)?