Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Två studenter står vid en vägg på Humanisten och diskuterar
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Service och stöd

Göteborgs universitet har flera olika typer av service och stöd till studenter. På den här sidan har vi listat några av dem – studenthälsa, bibliotek och skriv- och språkstöd. Se vad vi kan erbjuda dig när du blir student hos oss.

Service för alla studenter

Till Servicecenter kan du vända dig för att få hjälp med frågor och ärenden som berör dig som är student vid Göteborgs universitet. Du hittar ett lokalt Servicecenter på de flesta av universitetets campusområden. Servicecenter kan erbjuda dig hjälp med

  • att hitta i Göteborg och på universitetet
  • studieintyg och studieinformation 
  • ditt studentkonto
  • att skaffa GU-kort
  • lärplattformen Canvas.

Studenthälsa

Du som student har möjlighet att få stöd av universitetet när du upplever ohälsa som är orsakad av dina studier. Exempelvis kan du få samtalsstöd hos universitetets leverantör av studenthälsa. Läs mer på Studentportalen om studenthälsovård vid Göteborgs universitet.

Foto: Carina Gran

Låna kurslitteratur på Göteborgs universitetsbibliotek

Göteborgs universitets nio bibliotek har 6200 besökare varje dag under terminstid. Här kan du bland annat låna kursböcker, skriva ut dokument och hitta litteratur. Du kan också få hjälp att söka information, hantera referenser och värdera vetenskapliga texter. Som student hos oss får du tillgång till 28 000 tidskrifter och 2300 e-böcker, var du än är. Du är välkommen att sitta och studera här, använda en dator eller boka ett grupprum. 

På Göteborgs universitetsbiblioteks webbplats hittar du mer detaljerad information.

Få hjälp med ditt skrivande och språk

Texter som du producerar under dina universitetsstudier ska ofta vara akademiska, vilket innebär att de behöver vara tydliga, sakliga och forskningsbaserade. Hos Enheten för akademiskt språk (ASK) kan du som student få hjälp att utveckla och förbättra din förmåga att skriva och presentera i akademiska sammanhang. Hos ASK kan du boka handledning för att till exempel

  • diskutera hur du kan ta kontroll över en skrivuppgift
  • hur du på bästa sätt förbereder dig för en muntlig presentation
  • hur du kan utveckla olika typer av läs- och skrivstrategier.