Göteborgs universitet

Institutionen för marina vetenskaper

Bild
Odling av havssallat i havet.
Länkstig

Institutionen för marina vetenskaper samlar marin forskning och utbildning inom biologi, geologi, kemi, oceanografi och marin kulturvård.

Institutionen är en viktig samverkansnod i ett komplett nätverk kring marin forskning, utbildning och innovation. Med tillgång till en unik marin infrastruktur är institutionen den mest kompletta miljön för marin forskning och marin utbildning i Sverige. Endast ett fåtal liknande organisationer finns i Europa.

Studera hos oss

Marina vetenskaper handlar om allting som händer kring havet och under ytan. Vi har ett kandidatprogram, tre masterprogram och flera fristående kurser.

Jobba hos oss

Här hittar du lediga jobb på Göteborgs universitet som relaterar till havet, till exempel forskningsassistent, forskningsbiträde eller doktorand.

Vår forskning

Institutionen för marina vetenskaper har flera nationellt unika forskningsområden och deltar i internationella expeditioner.

Forskarutbildning

Som doktorand på Institutionen för marina vetenskaper blir du en del av den naturvetenskapliga miljön på Göteborgs universitet.

Navigate to video: Se filmen om R/V Skagerak
Video (4:19)
Se filmen om R/V Skagerak

Samverkan

Institutionen för marina vetenskaper är en viktig nod i ett komplett nätverk kring marin forskning, utbildning och innovation. Våra samarbetspartners finns inom näringsliv, myndigheter och akademin.

Om oss

Institutionen för marina vetenskaper är den mest kompletta miljön för marin forskning och marin utbildning i Sverige. Endast ett fåtal liknande organisationer finns i Europa.