Elever står i strankant och letar.

Vad är Summer Science Camp?

På Summer Science Camp får du som går på Naturvetenskapsprogrammet under fyra dagar pröva på att arbeta som forskare, det vill säga att utifrån egna frågeställningar lösa ett vetenskapligt problem.

Du kommer att få planera, genomföra och utvärdera en vetenskaplig studie, som mycket väl kan utgöra grunden till ett gymnasiearbete.

Med de regler och restriktioner som gäller nu angående covid-19, så räknar vi med att vi ska kunna genomföra lägret på ett bra sätt, men det kan förstås ändras.

Elever tittar på sediment ombord på forskningsfartyg.

Vem får delta?

Gymnasieelev på Naturvetenskapsprogrammet som ska börja årskurs 3 hösten 2021.

Tid och plats

Lägret pågår vecka 24 (14–17 juni) 2021 på Tjärnö marina laboratorium utanför Strömstad.

Vad kostar det?

Lägret finansieras av institutionen för marina vetenskaper och är kostnadsfritt för deltagarna. Mat och logi ingår. Transport tur och retur Tjärnö bekostas av eleven.

Årets Summer Science Camp är fullsatt.

Elever tittar på alger i akvarium.