Göteborgs universitet
Bild
Dykare letar efter alger i havet och endast fötterna sticker upp ovanför havsytan.
Länkstig

Forskarutbildning

En forskarutbildning ger dig djupare kunskaper inom ditt ämnesområde och analytiska verktyg för att kunna formulera problem, analysera dem och kritiskt bedöma resultaten. Som doktorand på Institutionen för marina vetenskaper blir du en del av den naturvetenskapliga miljön på Göteborgs universitet.

Göteborgs universitet är i dag ett av landets största inom marin forskning och utbildning, och här finns några av Sveriges främsta forskare inom området. Vi har flera nationellt unika forskningsprojekt och våra forskare deltar i internationella expeditioner. Göteborgs universitetet är värd för det nationella Havsmiljöinstitutet. Vi har också tillgång till en toppmodern marin infrastruktur som möjliggör forskning av högsta internationella klass.

Vår forskning

Institutionen för marina vetenskaper har fem forskningsämnen och åtta forskningsområden. Som doktorand deltar du i något av de många forskningsprojekt som finns på institutionen.

Lediga doktorandplatser

Institutionen har inga fasta datum för utlysningar för doktorander. Besök gärna våra webbsidor för lediga jobb för att hitta lediga doktorandplatser.