Göteborgs universitet
Bild
Studenter dyker i havet.
Foto: Anna-Lena Lundqvist

Möt våra studenter

Möt våra studenter på kandidatprogrammet i marin vetenskap. Här är havet det stora gemensamma intresset – något som skapar samhörighet på utbildningen.

”Alla tror jag bara studerar marinbiologi, men det är så mycket annat!"

– Alla inom utbildningen har en passion för havet och det skapar en samhörighet. Du har alltid något gemensamt med dina kurskamrater, säger Elin Nielsen, student på kandidatprogrammet i marin vetenskap.

”Ha ett par hela gummistövlar när du börjar, det kommer behövas!"

– Det roligaste är att få möjligheten att studera havet och få mer kunskap inom de marina ämnena. Det är mer brett än man kan tänka sig, det känns bra inför framtiden, säger Anton Dammand Dahlgren, student på kandidatprogrammet i marin vetenskap.

"Det absolut roligaste har varit fältveckorna, och att få besöka forskningsstationerna!"

– Lärarna är väldigt kunniga inom sina områden och detta är deras största intresse, så du har möjligheten att lära dig så mycket, säger Josefin Lindell, student på kandidatprogrammet i marin vetenskap.

”Så länge jag får jobba med havet på något vis är jag nöjd!”

– Det är svårt att förklara hur stort ämnet är och hur mycket som ingår i utbildningen. Många tror ofta att vi läser till marinbiologer. De förstår inte hur mycket det finns därtill, säger Enya Thuvesson, student på kandidatprogrammet i marin vetenskap.