Studenter står med vadarbyxor i havet och tittar ner.

Workshop för lärare – Tänka som en forskare

Institutionen för marina vetenskaper erbjuder en 3-dagars workshop för att ge lärare inspiration att använda metodiken ”Tänka som en forskare”. Metodiken är ett värdefullt undervisningsalternativ som är extra lämpat att implementera inom de naturvetenskapliga ämnena.

Workshopens innehåll

Workshopen ger vägledning i undervisningsmetodiken ”Tänka som en forskare”.

I år har workshopen fokus på tillämpning i årskurserna 1 – 6. Lärare i andra årskurser är också välkomna att söka, eftersom metodiken är användbar på alla stadier.

På workshopen genomför deltagarna alla steg i en vetenskaplig studie och får även med sig en struktur som kan användas i undervisningen. Strukturen är en alternativ strategi som uppmuntrar och vägleder eleverna att våga lita på sina egna observationer och förklaringar, samt att genomföra forskning, det vill säga: söka ny kunskap.

I de senaste läroplanerna poängteras ofta att läraren ska utgå från elevernas egna tankar och idéer. Metodiken ”Tänka som en forskare” är ett kompletterande verktyg i undervisningen och passar bra in i den målsättningen.

Leder workshopen gör Elisabet Brock, lärare och marinekolog.

Tid och plats

Workshopen ges på Göteborgs universitets forskningsstation Tjärnö marina laboratorium och finansieras av Institutionen för marina vetenskaper, Göteborgs universitet.

Datum: 27 - 29 augusti, 2021

Kostnad

Workshopen är kostnadsfri, men workshopen har en måltidskostnad med 1 000 kr/person.
Betalas med kort/swish på plats.

Mer information

För mer information om workshopen, var vänlig kontakta Christin Appelqvist på Tjärnö marina laboratorium: christin.appelqvist@gu.se

Sista dag för anmälan är 16 augusti.
Anmälan sker till: christin.appelqvist@gu.se

Lärare står i laboratorium.