Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
dykare med alger
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Lediga jobb

Här hittar du lediga anställningar som relaterar till havet på Göteborgs universitet. För att söka en anställning hos oss måste du registrera ett konto i vårt rekryteringssystem.

Projektledare inom marin pedagogik

Havsmiljöinstitutet söker en projektledare inom området marin pedagogik och vattenmedvetenhet. Arbetet innebär huvudsakligen att samordna det nationella nätverket för vattenpedagogik, vilket görs i nära samarbete med Centrum för naturvägledning vid Sveriges lantbruksuniversitet. Arbetet innefattar också att bevaka och bidra till det internationella arbetet som görs inom området Ocean Literacy. Arbetet görs på uppdrag och rapporteras löpande till Havs- och vattenmyndigheten.

Sista ansökningsdag: 2021-08-06

Doktorand i naturvetenskap med inriktning mot biologi

Institutionen för biologi och miljövetenskap söker en doktorand till forskningsprojektet ”Happy Salmon”, finansierat av NORDFORSK. Projektet syftar till att bidra med kunskap och lösningar för en hållbar produktion av laxsmolt med nytt hållbart foder optimerat för moderna recirkulerande landbaserade odlingssystem. 

Sista ansökningsdag: 2021-08-08

Doktorand i vetenskapsteori med fokus på den vetenskapliga basen för kustfiske i Sverige

Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori söker en doktorand till  forskningsprojektet “Coastal fisheries in Sweden: from a changing sea to a robust science-policy environment”.  Syftet är att utveckla kunskap för att kartlägga kumulativa effekter av de sociala och miljömässiga faktorer som hämmar kustfiskets hållbarhet i Sverige. Projektet ingår i forskarskolan i transdisciplinär havsforskning som organiseras av Centrum för hav och samhälle, en fakultetsöverskridande enhet vid Göteborgs universitet. 

Sista ansökningsdag: 2021-09-15