Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Video (1:22)
Vad är marina vetenskaper? Se filmen och få svaret.
Bild

Studera hos oss

Marina vetenskaper handlar om allting som händer kring havet och under ytan. På institutionen för marina vetenskaper finns några av Sveriges främsta forskare inom havsområdet och alla aktiva forskare bidrar med sin kunskap i våra utbildningar. Det ger en tyngd och kraft bakom dina studier som är unik i Sverige.

Göteborg ligger vid västerhavet och här finns Sveriges mest artrika vatten med miljöer som är så nära den öppna oceanen man kan komma. Det är en spännande studiemiljö där segling, fiske, dykning och annat friluftsliv erbjuds när studierna tar paus.

Vår studiemiljö

Utbildning inom marina vetenskaper sker i Botanhuset, som ligger i Göteborg bredvid Göteborgs Botaniska Trädgård, samt på de marina stationerna Kristineberg och Tjärnö.

Våra utbildningar

Institutionen för marina vetenskaper har ett kandidatprogram och tre masterprogram. Våra masterprogram är internationella och undervisningen ges på engelska. Vi har även fristående kurser på grund- och avancerad nivå.

Möt våra studenter och alumner

Det finns många vägar att gå efter en utbildning i de marina vetenskaperna. Många av våra utmaningar inför ett framtida hållbart samhälle är till exempel kopplade till havet.

Studievägledning

Har du frågor om våra marina utbildningar? Ta kontakt med vår studievägledning.