Göteborgs universitet
Bild
Dykare i dykardräkt tittar på tång.
Foto: Johan Wingborg

Studera hos oss

Vill du jobba med havet? Vi har fyra program för dig! Marina vetenskaper handlar om allting som händer kring havet och under ytan. På institutionen för marina vetenskaper finns några av Sveriges främsta forskare inom havsområdet och alla aktiva forskare bidrar med sin kunskap i våra utbildningar. Det ger en tyngd och kraft bakom dina studier som är unik i Sverige.

Göteborg ligger vid västerhavet och här finns Sveriges mest artrika vatten med miljöer som är så nära den öppna oceanen man kan komma. Det är en spännande studiemiljö där segling, fiske, dykning och annat friluftsliv erbjuds när studierna tar paus.
Utbildning inom marina vetenskaper sker i Botanhuset, som ligger i Göteborg bredvid Göteborgs Botaniska Trädgård, på de marina stationerna Kristineberg och Tjärnö, samt på forskningsfartyget Skagerak.

Våra program och kurser

Institutionen för marina vetenskaper har ett kandidatprogram och tre masterprogram. Våra masterprogram är internationella och undervisningen ges på engelska. Vi har även fristående kurser på grund- och avancerad nivå.

Så är det att plugga

Behövs gummistövlar? Är det sant att masterstudenter får delta i internationella forskningsexpeditioner? Går det verkligen att praktisera på Miljödepartementet? Och hur undersöker man ett skeppsvrak? Här berättar våra kandidat- och masterstudenter vad de gör på sina utbildningar.

Efter utbildningen

Det finns flera jobbmöjligheter efter en utbildning i de marina vetenskaperna. Många av våra utmaningar inför ett framtida hållbart samhälle är till exempel kopplade till havet.

Studievägledning

Har du frågor om våra marina utbildningar? Ta kontakt med vår studievägledning.