Göteborgs universitet
Bild
Bild som illustrerar kvalitetsregister.
Foto: Mostphotos
Länkstig

Seminarierna ges på svenska och är öppna för alla som är intresserade av registerforskning.  De är särskilt intressanta för dig som kombinerar forskning med kliniskt arbete. Ingen föranmälan krävs.  Under början av hösten 2021 kommer de att ges över Zoom, men när tillfälle ges kommer de även ske som fysiska möten med anslutande fika. 

Serien arrangeras av avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa vid Institutionen för medicin, Registercentrum Västra Götaland och Regionalt cancercentrum väst.

Program för våren 2024

29 februari - Hur jämför jag personer som startar ny behandling med dem som inte gör det?

Föreläsare: Stefan Franzén, Director, Medical & Payer Evidence Statistics, AstraZeneca Göteborg, tidigare Senior statistiker vid Nationella Diabetesregistret, Registercentrum Västra Götaland och affilierad till Göteborgs Universitet

Datum och tid: 29 februari, kl 15.30-16.30
Mer information

Se i efterhand: Seminariet finns att se för alla i GU-play till och med 15 mars 2024. Därefter kan filmen ses med inloggning med x-id

21 mars - Juridiska aspekter på registerforskning – vad behöver jag göra och hur får jag det gjort?

OBS! Seminariet är inställt på grund av sjukdom!

Föreläsare: Erica Schweder, Förvaltningsjurist vid Sektionen för förvaltningsjuridik, Universitetsledningens stab, GU

Datum och tid: 21 mars, kl 15.30-16.30
Mer 
information 

17 april - Att använda survey- och registerdata i forskning.

Ett seminarium om att använda survey- och registerdata i forskning om levnadsförhållanden, arbetsliv, välfärd, hälsa och sjukfrånvaro

Föreläsare: Arrangerat av forskningsinfrastrukturen REWHARD i samarbete med Göteborgs Universitet, seminarieserien om registerforskning.

Datum och tid: onsdag 17 april, kl. 9.00-11.00 lokal Birgit Thilander, Academicum, Sahlgrenska Akademin. (Seminariet ges även samma dag kl 14.00-16.00 på annan plats i Göteborg, se länken Mer information nedan)

OBS: Seminariet ges endast på plats och inte virtuellt. Anmälan senast 9 april krävs!

Mer information

Se seminarierna i efterhand

Seminarierna spelas in och kan ses av alla intresserade två veckor efter föreläsningstillfället via GU Play. Länkar till filmerna publiceras på denna sida och på www.akademiliv.se efter varje seminarium. Därefter är de endast tillgängliga för dig som är verksam vid Göteborgs universitet. 

Här kan du se alla tidigare seminarier i serien

Observera att du måste ha ett x-id kopplat till Göteborgs universitet och vara inloggad på Medarbetarportalen för att länkarna ska fungera.