test reuma
Foto: Malin Arnesson

Forskning vid avdelningen

Vad orsakar reumatism? Varför drabbar ledgångsreumatism oftare kvinnor än män? På avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning söker vi svaren till några av de största folksjukdomarna. Här kan du läsa mer om vår forskning.

Vårt huvudfokus är inflammation. Vi utreder allt från reumatiska och andra autoimmuna orsaker till allergiska och infektionsinducerade orsaker. Målet är att utreda de mekanismer som ligger bakom att kroppens vävnader blir inflammerade. Vår verksamhet spänner från grundforskning med in vitro och in vivo modeller till behandling och rehabilitering ('bench to bedside').

Forska hos oss

Är du forskare och vill ta nästa steget i din karriär? Vi erbjuder framstående forskningsmiljöer där du kan utvecklas. Hos oss bedrivs allt från preklinisk forskning i laboratoriemiljö, till klinisk forskning och studier på befolkningsnivå. Vi har ett nära samarbete med hälso- och sjukvården, ett stort internationell kontaktnät och är även kopplade till Core Facilities som tillhandahåller avancerad teknisk infrastruktur och kompetens för alla forskare.

Så är det att jobba hos oss