Bild av genomskärning av blodkärl.
Forskare vid avdelningen studerar en bild på uppförstorade blodkärl.
Foto: Malin Arnesson

Forskning vid avdelningen

Vad är brustet hjärta-syndrom? Varför drabbas allt fler av diabetes? På avdelningen för molekylär och klinisk medicin försöker vi hitta svaren till några av de största folksjukdomarna. Här kan du läsa mer om vår forskning.

Hjärt- och kärlsjukdom, fetma och diabetes är idag några av världens vanligaste och dödligaste sjukdomar. Vi strävar efter att förbättra hälsa och sjukvård genom att hitta metoder för att förhindra, förebygga och bota dessa sjukdomar med hjälp av forskning. Vi har ett nära samarbete med sjukvården och bedriver grundforskning samt patientnära och epidemiologisk registerforskning. Vår avdelning finns på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Mölndal, på Östra samt på Sahlgrenska.

Forska hos oss

Är du forskare och vill ta nästa steget i din karriär? Vi erbjuder framstående forskningsmiljöer där du kan utvecklas. Hos oss bedrivs allt från preklinisk forskning i laboratoriemiljö, till klinisk forskning och studier på befolkningsnivå. Vi har ett nära samarbete med hälso- och sjukvården, ett stort internationell kontaktnät och är även kopplade till Core Facilities som tillhandahåller avancerad teknisk infrastruktur och kompetens för alla forskare.

Så är det att jobba hos oss