Göteborgs universitet
Bild
Bild på all personal vid Krefting Research Centre.
Foto: Malin Arnesson
Länkstig

Jobba hos oss

Är du forskare och vill ta nästa steg i din karriär? Hos oss på Institutionen för medicin kan du förvänta dig framstående forskningsmiljöer som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Vi bedriver både preklinisk forskning i laboratoriemiljö, klinisk forskning och studier på befolkningsnivå. För mer utförlig information om hur det är att arbeta som forskare/postdoc eller lärare hos oss, besök vår engelska motsvarighet till denna sida "Join us - jobs and career".

Korta fakta om oss

 

Läs mer om dina möjligheter och anmäl ditt intresse!

Du hittar mer information om vilka möjligheter vi erbjuder dig som forskare på våra engelska sidor. Där kan du som är ung forskare och har gjort din postdoc även skicka in en intresseanmälan.
Läs mer här.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig till oss! Kontaktuppgifter till våra avdelningschefer och forskargruppsledare hittar du här.

Om avdelningen:
Vid Institutionen för medicin, Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition, bedrivs forskning inom flera olika områden såsom endokrinologi, osteoporos, hematologi, gastroenterologi, hypertoni, lungmedicin och allergologi samt klinisk nutrition med forskningsfokus på kroppssammansättning och energimetabolism. Forskningen sker i tätt samarbete med sjukvården på både Sahlgrenska universitetssjukhuset och Mölndals sjukhus.

Avdelningsledning

Forskargruppsledare

Mer information
Till avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition webbplats

Om avdelningen:
Institutionen för medicin, Avdelningen för molekylär och klinisk medicin, bedriver translationell forskning främst kring metabolism, diabetes, tarmbakterier, fetma och kardiovaskulär sjukdom i syfte att förbättra hälsa och sjukvård i samhället. Det övergripande målet är att skapa en excellent translationell forskningsmiljö av mycket hög internationell standard.

Avdelningsledning

Forskargruppsledare

Mer information
Till avdelningen för molekylär och klinisk medicins webbplats

Om avdelningen:
Vid Institutionen för medicin, Avdelningen för reumatologi och inflammationsforskning, är huvudtemat för den forskning som bedrivs inflammation och inflammatoriska sjukdomar, oavsett om den orsakats av allergi, infektion eller är en autoimmun sjukdom. Målet är att utreda de mekanismer som ligger bakom inflammationen. Flera av våra forskare arbetar även som specialistläkare vid klinikerna inom Sahlgrenska universitetssjukhuset, vilket är en stor tillgång för vår translationella forskning.

Avdelningsledning

Forskargruppsledare

Mer information
Till avdelningen för reumatologi och inflammationsforsknings webbplats

Om avdelningen:
Institutionen för medicin, Avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsa, bedriver omfattande undervisning och forskning inom global folkhälsovetenskap, allmänmedicin, arbetsmedicin, miljömedicin, socialmedicin, läkemedelsanvändning och läkemedelspolicy. Vi bedriver även undervisning och forskning inom nutritionsepidemiologi, försäkringsmedicin, hälsoekonomi, biostatistik och registerepidemiologi.

Avdelningsledning

Forskargruppsledare

Mer information
Till avdelningen för samhällsmedicin och folkhälsas webbplats