Pricktest genomförs på patient.
Allergi- och lungmedicin är ett av forskningsområdena vid avdelningen. På bilden genomförs ett pricktest på en patient.
Foto: Malin Arnesson

Forskning vid avdelningen

Varför är svenska kvinnor mest bensköra i världen? Hur samverkar tarmen och hjärnan vid IBS? Det är två frågor våra forskare söker svaret på.

Hos oss utvecklas kunskap inom alltifrån klinisk nutrition, endokrinologi till allergi- och lungmedicin. Vi driver världsledande forskning inom tarmsjukdomen IBS och framgångsrik forskning inom benskörhet. Vi har ett nära samarbete med sjukvården och bedriver allt ifrån preklinisk forskning i laboratoriemiljö och djurforskning till klinisk forskning med försökspersoner.

Forska hos oss

Är du forskare och vill ta nästa steget i din karriär? Vi erbjuder framstående forskningsmiljöer där du kan utvecklas. Hos oss bedrivs allt från preklinisk forskning i laboratoriemiljö, till klinisk forskning och studier på befolkningsnivå. Vi har ett nära samarbete med hälso- och sjukvården, ett stort internationell kontaktnät och är även kopplade till Core Facilities som tillhandahåller avancerad teknisk infrastruktur och kompetens för alla forskare.

Så är det att jobba hos oss