Göteborgs universitet
Bild
Två doktorander vid institutionen för medicin.
Foto: Malin Arnesson
Länkstig

Vår forskarutbildning

Välkommen till Institutionen för medicins sidor om forskarutbildning! Här hittar du information om hur du ansöker om att bli doktorand och viktig information till befintliga doktorander.

Vill du bli en av oss? Här kan du doktorera i alltifrån allergologi och osteoporos till diabetologi. Vi erbjuder forskningsmiljöer av hög internationell klass, handledare inom ett stort antal ämnen, modern utrustning och laboratorier. Hos oss forskarutbildar sig mer än 250 doktorander med fokus på prekliniska och kliniska forskningsprojekt. Syftet med utbildningen är att ge doktorander fördjupade ämneskunskaper, färdigheter i forskningsmetodik och erfarenhet av forskning. Har du frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig!

Vill du bli doktorand hos oss?

Det finns två vägar till utbildning på forskarnivå vid Sahlgrenska akademin: antingen söker du en annonserad doktorandplats i konkurrens med andra sökande och där Göteborgs universitet är arbetsgivare. Eller så antas du som doktorand parallellt med annan anställning och där arbetsgivare är en annan än Göteborgs universitet.