testbild
Här kan det stå en bildtext
Foto: Gorgev/Shutterstock.com

SME Community - skapar kunskap om SMEs

SME Community är en plattform för gemensamt kunskapsbyggande mellan SME-företag, innovationssystemets aktörer/företagens vänner och akademi. Tillsammans utvecklar och sprider vi kunskap om små och medelstora företags arbete och utmaningar. Syftet är att ta såväl företag som det stöd de erbjuds till nästa nivå.

Vi ”kunskapar” tillsammans

Både organisationer och individer kan vara medlemmar i SME Community. Som medlemmar medverkar ni i ett ömsesidigt kunskapsutbyte som skapar mervärde för er som individer, era organisationer och era kunder. Vi möts i olika former, exempelvis:

• Community events. Hel- eller halvdagsseminarier arrangerade av en eller flera medlemmar, inriktade på ett specifikt ämne.
  • Gemensamma forskningsprojekt. Tillsammans identifierar vi behov av och genomför studier av små- och medelstora företags arbete och utmaningar.
  • Forskarseminarier. Forskare presenterar ett aktuellt ämne och dess konkreta innebörd för  företag och företagsrådgivare.
  • Nyhetsbrev. Nya forskningsrön förmedlas genom digitala publikationer.

Bli medlem i SME Community

Både organisationer och individer kan vara medlemmar. För att vi ska kunna hålla kontakten med varandra, och för att du ska kunna få inbjudningar och utskick från oss, behöver du anmäla dig till vår medlemsdatabas. Att vara medlem i SME Community är helt kostnadsfritt.

Kontakta Jonas Fasth, jonas.fasth@handels.gu.se

Aktiviteter

SME Community drar igång verksamheten våren 2021. Efter sommaren - när vi förhoppningsvis kan ses igen - planerar vi att genomföra en uppstartsdag. Varmt välkommen då!

Premiär för webbinarieserien "Matix bjuder in"!

Covid-19 har tvingat många företag och branscher att ställa om. Nu börjar det "onormala” bli det nya normala, vilket ställer helt nya krav på företag och branscher. Vi, tillsammans med företag, studenter och forskare ställer oss frågan; hur ser framtiden ut?

"Maxtix bjuder in" är en ny serie studentdrivna webbinarier där företag, forskare och studenter från Matix-programmet (Management av tillväxt) diskuterar och utbyter idéer, tankar och kunskap kring framtidens företagande och näringsliv i paneldiskussioner. Ett utmärkt tillfälle för dig som vill lyssna, knyta nya kontakter och inspireras av andra.

• 21 april, 08:30-09:30, Framtidens ledarskap
  • 28 april, 08:30-09:30, Framtidens anställning och rekrytering
  • 5 maj, 08:30-09:30, Trender och omvärldsbevakning

Mer information och anmälan.

Foto: Carina Gran

Forskare som medverkar i SME Community