Göteborgs universitet
Bild
Glad student firar sin examen. Efter examen kallas man alumn.
Efter examen blir du alumn
Foto: Carina Gran
Länkstig

Har du inte hört från oss på ett tag?

På grund av beslut fattat av Göteborgs universitet, har vi behövt rensa från vår databas alla alumner som inte gett sitt GDPR-godkännande innan 2023-12-31. Önskar du hålla kontakten med oss går det bra att registrera dig på nytt via länken ovan.

Nätverk, karriär och livslångt lärande

Vår alumnverksamhet strävar efter att skapa värde både för dig som alumn och för Handelshögskolan. Vi vill vara en del av ditt livslånga lärande, och hoppas att du vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kommande generationer av studenter.

Alumnverksamhet innebär kontakt och utbyte mellan skolan och tidigare studenter. Det finns många fördelar med att vara alumn till Handelshögskolan och med i vårt alumnnätverk. Du får bland annat:

  • Inbjudningar till alumnträffar i Göteborg, Stockholm och internationellt (t ex San Francisco och London).
  • Inbjudningar till evenemang på Handelshögskolan med aktuella föreläsare och ämnen, både digitalt och på skolan.
  • Ta del av nya forskningsrön genom digitala publikationer och på webben.
  • Nyheter om Handelshögskolan via vårt digitala nyhetsbrev och löpande via våra sociala medier, bland annat vår LinkedIn-sida.
  • Möjlighet att komma i kontakt med forskare.
  • Möjlighet att hålla kontakten med gamla kursare och skapa nya kontakter, på alumnträffar och digitalt via vår LinkedIn-sida.
  • Tillgång till vår karriärportal med lediga anställningar, exklusiv för Handelshögskolan, upp till två år efter examen. 
  • Hjälp att hitta nya medarbetare eller studenter till uppsatsarbeten, praktiktjänster mm via Career Service.

Som alumn vid Handelshögskolan kan du även gå med i fristående alumnföreningen Handels Vänner.

Anmäl dig till alumndatabasen

För att vi ska kunna hålla kontakten med varandra, och för att du ska kunna få inbjudningar och utskick från oss, behöver du anmäla dig till vår alumndatabas Glöm inte att också uppdatera dina uppgifter, t ex om du får en ny e-postadress.

Handelshögskolan och övriga Göteborgs universitet har sedan 2019 en ny alumndatabas. Även om du fått utskick från oss tidigare, så behöver du av GDPR-skäl gå in i vår nya databas och godkänna dina uppgifter. 

Hållbarhet är viktigt för Handelshögskolan och vi övergår till att skicka allt mer information digitalt. För att du inte ska missa något är det viktigt att du anger din e-postadress i databasen. De uppgifter du anger i databasen används bara av oss inom Göteborgs universitet.

Att vara alumn till Handelshögskolan är helt kostnadsfritt.

Om alumndatabasen

Göteborgs universitets alumndatabas är lösenordsskyddad och gemensam för hela universitetet. För att kunna hålla kontakten med oss behöver du anmäla dig. 

Behandling av personuppgifter i alumndatabasen

Evenemang

Foto: Samuel Baudin

London Alumni Event – 30 April

At the School's alumni event in London former students now living in the UK could meet up and network. Viktor Elliot, Senior Lecturer and financial researcher at the School, spoke on the topic of Sustainability and Digitalization in Banking and Finance. Svenska Handelsbanken's (senior partner to the School and hosts of the event) CFO Martin Björnberg talked about the bank's work with these issues. Thank you all for making the event such a success!

Foto: Samuel Baudin

Pubkväll, 2024-04-12

En kväll i gamla tiders och vänners lag. Handelspuben öppnade dörrarna för alumner och bjöd på pubquiz, god stämning och minnen från studietiden.

Eventet arrangerades gemensamt av Handelshögskolan, HHGS och Handels Vänner.

Foto: Isac Lundmark
Foto: Isac Lundmark

Peter Carlsson, 2024-02-08

Handelshögskolan gästades av Peter Carlsson, vd för Northvolt. Efter Peters föreläsning hölls en öppen intervju med frågor från publiken. Evenemanget var tillgängligt för både alumner och studenter, och anordnades i samarbete med HHGS och Handels Vänner.

Foto: Carmen Wargborg/SEB

Alumnträff Stockholm 2023-10-19

60 alumner deltog när Marie Stenseke pratade om biologisk mångfald, följt av en paneldiskussion där representanter från Handels Vänner och SEB deltog.

Foto: Gorgev/Shutterstock.com
Navigate to video: Homecoming 22 april
Video (1:31)
Homecoming 22 april

Vill ni arrangera ett eget alumnevent?

Är det dags för jubileum? Vi hjälper er gärna med att hitta kursare, arrangera ett besök på Handelshögskolan, tips inför återträffen mm. Kontakta ingmarie.karlgren@handels.gu.se 

Foto: Matilda Wormwood - pexels

Professionell coaching för alumn

Du som alumn kan boka kostnadsfri karriärcoaching med en professionell coach från Handelshögskolan. Maila career-service@handels.gu.se.  

Livslångt lärande

GU Executive Education erbjuder ett tvåårigt Executive MBA-program på deltid, skräddarsydda kurser och öppna program.

Rekrytera våra studenter

Genom Career Service har du som arbetsgivare möjlighet att komma i kontakt med nuvarande studenter. Du kan kostnadsfritt annonsera lediga arbeten, och även komma med förslag på uppsatsämnen.  För Handelshögskolans partnerföretag erbjuds ytterligare möjligheter inom employer branding.

Bild
Foto: Carina Gran

Partnerprogrammet

Handelshögskolans partnerprogram samlar företag och offentliga verksamheter i ett långsiktigt samarbete som skapar mervärde både för partnerorganisationen och för Handelshögskolan.

Läs mer om Partnerprogrammet

Hitta nytt jobb

Som alumn till Handelshögskolan har du under två år efter examen tillgång till vår karriärportal. Här annonserar Handelshögskolans partnerföretag och andra arbetsgivare lediga anställningar av olika slag. Anställningarna vänder sig oftast till relativt nyutexaminerade alumner. För att få tillgång till karriärportalen behöver du registrera dig hos Handelshögskolans Career Service

Genom att registrera ett konto kan du som företagsrepresentant logga in och gratis annonsera lediga jobb, praktikplatser och examensjobb till Handelshögskolans studenter och nyutexaminerade. Annonsera ett jobb här.

FAQ