Göteborgs universitet
Bild
Glad student firar sin examen. Efter examen kallas man alumn.
Efter examen blir du alumn
Foto: Carina Gran
Länkstig

Nätverk, karriär och livslångt lärande

Vår alumnverksamhet strävar efter att skapa värde både för dig som alumn och för Handelshögskolan. Vi vill vara en del av ditt livslånga lärande, och hoppas att du vill dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kommande generationer av studenter.

Alumnverksamhet innebär kontakt och utbyte mellan skolan och tidigare studenter. Det finns många fördelar med att vara alumn till Handelshögskolan och med i vårt alumnnätverk. Du får bland annat:

  • Inbjudningar till alumnträffar i Göteborg, Stockholm och internationellt (t ex San Francisco och London).
  • Inbjudningar till evenemang på Handelshögskolan med aktuella föreläsare och ämnen, både digitalt och på skolan.
  • Ta del av nya forskningsrön genom digitala publikationer och på webben.
  • Nyheter om Handelshögskolan via vårt digitala nyhetsbrev och löpande via våra sociala medier, bland annat vår LinkedIn-sida.
  • Möjlighet att komma i kontakt med forskare.
  • Möjlighet att hålla kontakten med gamla kursare och skapa nya kontakter, på alumnträffar och digitalt via vår LinkedIn-sida.
  • Tillgång till vår karriärportal med lediga anställningar, exklusiv för Handelshögskolan, upp till två år efter examen. 
  • Hjälp att hitta nya medarbetare eller studenter till uppsatsarbeten, praktiktjänster mm via Career Service.

Anmäl dig till alumndatabasen

För att vi ska kunna hålla kontakten med varandra, och för att du ska kunna få inbjudningar och utskick från oss, behöver du anmäla dig till vår alumndatabas Glöm inte att också uppdatera dina uppgifter, t ex om du får en ny e-postadress.

Handelshögskolan och övriga Göteborgs universitet har sedan 2019 en ny alumndatabas. Även om du fått utskick från oss tidigare, så behöver du av GDPR-skäl gå in i vår nya databas och godkänna dina uppgifter. 

Hållbarhet är viktigt för Handelshögskolan och vi övergår till att skicka allt mer information digitalt. För att du inte ska missa något är det viktigt att du anger din e-postadress i databasen. De uppgifter du anger i databasen används bara av oss inom Göteborgs universitet.

Att vara alumn till Handelshögskolan är helt kostnadsfritt.

Om alumndatabasen

Göteborgs universitets alumndatabas är lösenordsskyddad och gemensam för hela universitetet. För att kunna hålla kontakten med oss behöver du anmäla dig. 

Behandling av personuppgifter i alumndatabasen

Evenemang för alumner

Homecoming – 22 april

Som en del av vårt jubileumsfirande bjuder vi in våra alumner att delta i en Homecoming den 22 april. Återvänd till Handelshögskolan och träffa gamla kurskamrater och alumner i alla åldrar.

Evenemanget består utav ett dagsprogram med mingel och föreläsningar, samt ett kvällsprogram med en studentsittning à la 2023.

Läs mer om Homecoming här.

Vill ni arrangera ett eget alumnevent?

Är det dags för jubileum? Vi hjälper er gärna med att hitta kursare, arrangera ett besök på Handelshögskolan, tips inför återträffen mm. Kontakta ingmarie.karlgren@handels.gu.se 

Foto: Gorgev/Shutterstock.com
Foto: Matilda Wormwood - pexels

Professionell coaching för alumn

Du som alumn kan boka kostnadsfri karriärcoaching med en professionell coach från Handelshögskolan. Maila career-service@handels.gu.se.  

Livslångt lärande

GU Executive Education erbjuder ett tvåårigt Executive MBA-program på deltid, skräddarsydda kurser och öppna program.

Rekrytera våra studenter

Genom Career Service har du som arbetsgivare möjlighet att komma i kontakt med nuvarande studenter. Du kan kostnadsfritt annonsera lediga arbeten, och även komma med förslag på uppsatsämnen.  För Handelshögskolans partnerföretag erbjuds ytterligare möjligheter inom employer branding.

Bild
Foto: Carina Gran

Partnerprogrammet

Handelshögskolans partnerprogram samlar företag och offentliga verksamheter i ett långsiktigt samarbete som skapar mervärde både för partnerorganisationen och för Handelshögskolan.

Läs mer om Partnerprogrammet

Hitta nytt jobb

Som alumn till Handelshögskolan har du under två år efter examen tillgång till vår karriärportal. Här annonserar Handelshögskolans partnerföretag och andra arbetsgivare lediga anställningar av olika slag. Anställningarna vänder sig oftast till relativt nyutexaminerade alumner. För att få tillgång till karriärportalen behöver du registrera dig hos Handelshögskolans Career Service

Genom att registrera ett konto kan du som företagsrepresentant logga in och gratis annonsera lediga jobb, praktikplatser och examensjobb till Handelshögskolans studenter och nyutexaminerade. Annonsera ett jobb här.

FAQ

Alla som har läst på Handelshögskolan är alumner och välkomna att vara med i vårt nätverk. Det gäller om du studerande på Handelshögskolan i Göteborg 1923-1971, om du studerade ekonomi, juridik eller andra "handelshögskoleämnen" på Göteborgs universitet 1971-1986 eller  om du studerade på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet (1986-). 

Även om man har en tenta kvar eller kanske inte har tagit alla poäng är man välkommen att anmäla sig som alumn, lika så om man bara läst en del av sin utbildning på Handelshögskolan men ändå vill behålla kontakten.

Anmäl dig här

För att kunna hålla kontakten med Handelshögskolan behöver du anmäla dig till vår alumndatabas. Det gäller även om du tidigare har fått inbjudningar och utskick från oss, eftersom Göteborgs universitet har en ny alumndatabas (GDPR).  Alumndatabasen är lösenordsskyddad och gemensam för hela universitetet. 

Får du inga nyhetsbrev från oss? Då beror det på att vi inte har din e-postadress och du behöver komplettera dina uppgifter i databasen.

Om du vill anmäla dig till alumnndatabasen eller uppdatera dina uppgifter, klickar du här och skriver i din e-postadress.

Därefter skickas ett verifieringsmail till din e-post. När du klickar på verifieringslänken öppnas din alumnsida i din webbläsare. Där kan du fylla i kontaktuppgifter, prenumerationer, eventuellt yrke och arbetsplats. Du uppdatera dina tidigare uppgifter vid behov. På så vis säkerställer du att vi har rätt information om dig, och att du får rätt inbjudningar och utskick av oss.