Göteborgs universitet
Bild
Professionella coacher finns tillgängliga under hela din studietid
Foto: Erika Holm
Länkstig

Karriärvägledning

Som student på Handelshögskolan kan du gratis använda skolans karriärcenter – Career Service. Skolans karriärcenter finns där hela vägen genom dina studier och i övergången mellan studier och yrkesliv. 

Vad sägs om att konsultera en professionell karriärcoach i frågor som vad vill jag egentligen, hur ökar jag min motivation, eller hur gör man för att sätta tydliga mål? Eller varför inte gå på spännande företagspresentationer, CV workshops och mycket mer. Registrera dig i skolans karriärportal och få tillgång till detta och mycket mer.

Career Service erbjuder 

Individuell coaching och CV feedback
Har du kortare frågor angående ditt CV? Boka en 30 min online-session som passar din kalender med ett enkelt klick. Om du vill gå djupare och utforska dig själv och dina mål bokar du en coachningssession istället. Under en timmes karriärcoachingsession med en professionell coach kommer du att få hjälp att hitta ditt fokus och dina svar på de områden du väljer att ta med till sessionen. Det kan vara frågor som rör områden som; vad vill jag verkligen, vad är viktigt för mig, hur väljer jag? 

Sommarjobb, praktikplatser och mer - Handelshögskolans jobbportal
Många företag, både svenska och internationella, annonserar sina lediga jobb via Career Service portal. Som student får du tillgång till annonser om allt från internationella praktikplatser och extrajobb till kvalificerade heltidstjänster.

Jobbsökarstöd                
När det väl är dags att söka jobb, oavsett om det gäller ett sommarjobb eller ditt första jobb efter examen så kan du få hjälp med ditt CV eller träna på intervjuteknik på våra workshops och i våra AI verktyg.

Profilbildsfotografering
Behöver du en ny bild till ditt CV eller din LinkedIn-profil? Vi erbjuder regelbundna fotograferingar varje termin där du kan få ditt foto taget och skickat till dig.

Hitta din väg
Det är inte alltid så lätt att veta vad man vill. Via våra event kan du lyssna på alumner, (fd studenter) som berättar om sin väg ut i yrkeslivet och gå på företagspresentationer. Det finns många möjligheter att både kartlägga vad som är viktigt för dig i ett jobb och att inspireras och lära sig mer om alla möjligheter som väntar efter en examen från Handelshögskolan.

Vi kanske syns i klassrummet
En av våra hjärtefrågor är att stötta studenters personliga och professionella utveckling, det gör vi varje dag och inte bara genom samtal och event utan också integrerat i många av skolans utbildningar, där vi genomför workshops i allt från samarbete till självledarskap.

Foto: Carina Gran
Navigate to video: Välkommen till Career Service
Video (1:13)
Välkommen till Career Service

Career Service för företag

Via Handelshögskolans Career Service kan er verksamhet annonsera lediga jobb. Annonserna visas för studenter och nyutexaminerade som anmält sig till Career Service. 

Som partnerföretag till Handelshögskolan ingår även fler smarta tjänster från Career Service. Partnerföretag har möjlighet att genom exempelvis medverkande i aktiviteter, företagspresentationer och gästföreläsningar komma i kontakt med Handelshögskolans studenter och stärka sitt employer brand. Jobbar du för ett av Handelshögskolans partnerföretag och vill veta vad vi kan hjälpa dig med så läs mer här.

Jobbannonseringstjänst
Genom att registrera ett konto kan du som företagsrepresentant logga in och gratis annonsera lediga jobb, praktikplatser och examensjobb till Handelshögskolans studenter och nyutexaminerade.

Foto: Isac Lundmark