Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
En person som fyller i ett SOM-undersökningsformulär. Orden tack för alla svar syns till höger i bild
Länkstig

Stort tack för 2021

Under 2021 har vi fått in svar från tiotusentals personer i våra många undersökningar. Stort tack till alla som varit med och bidragit.

Under 2021 genomfördes den nationella SOM-undersökningen för 36:e hösten i rad. Parallellt med denna genomfördes en SOM-undersökning i Västsverige och en i Göteborg. I skrivande stund har omrking 20 000 helt slumpmässigt utvalda svenskar skickat in sina svar. Undersökningarna stänger i årsskiftet, och med start i mars 2022 presenteras de nya resultaten.

Är du utvald att delta i SOM-undersökningen 2021 men har ännu inte svarat? Logga in här och fyll i din enkät på webben.

Vid sidan av de ordinarie SOM-undersökningarna genomfördes under våren en extrainsatt nationell SOM-undersökning med fokus på pandemin. Detta gjordes för andra året i rad och den intresserade kan läsa mer om resultaten från dessa två undersökningar på SOM-undersökningen om coronaviruset.

I Medborgarpanelen har vi under 2021 genomfört fyra ordinarie datainsamlingar tillsammans med ett stort antal samverkande forskare. Vid sidan av dessa har ett tiotal specialundersökningar skickats ut till våra paneldeltagare. Totalt har vi inom ramen för vår panelverksamhet fått in över 100 000 digitala enkäter under året.

Vill du vara med i Medborgarpanelen och bidra till forskning genom att besvara samhällsfrågor på mejl några gånger per år? Läs mer och gå med genom att ange din e-postadress.

Ett tack i pratbubbla med en tomteluva på

Vi vill nu rikta ett stort tack till alla er som bidragit till forskning och till en bättre förståelse för samhället och för varandra genom att vara med i 2021 års undersökningar. Vi vill också tacka alla er andra som hört av er och berättat att ni inte kan eller vill medverka i årets undersökningar. Inte minst vill vi även säga tack för i år till alla de forskare och myndigheter som samverkat med oss under året, och till er som intresserat deltar under våra seminarier eller på annat sätt tar till er och sprider våra undersökningsresultat och analyser. Vi ses igen 2022!