Göteborgs universitet
Bild
Bild på elev bakifrån som kikar i mikroskop

Fönster mot naturvetenskap 2023

Välkommen till årets Fönster mot naturvetenskap! I år kommer vårt populära evenemang för gymnasiet äga rum lite senare under hösten på grund av en flytt till nya lokaler.

Fönster mot naturvetenskap är vår aktivitet för gymnasieskolan. Under förmiddagen erbjuder vi ett gemensamt program med spännande föreläsningar inom naturvetenskap och matematik, och under eftermiddagen får eleverna själva välja ett ämne att besöka. Här erbjuds allt ifrån laborationer till inspirerande föredrag och rundvandring. Dessutom får eleverna möta våra studentambassadörer, som kan berätta allt om hur det är att plugga naturvetenskap vid Göteborgs universitet.

När och var?

Datum för årets Fönster mot naturvetenskap kommer att vara klart inom kort. Förmiddagen kommer att äga rum på Konferenscentrum Wallenberg, Medicinaregatan 20 och eftermiddagen på respektive institution.

Vem kan delta?

Fönster mot naturvetenskap vänder sig i första hand till elever som läser tredje året på naturvetenskapsprogrammet.

Så här går anmälan till

Förmiddagsprogrammet

Du som lärare anmäler klassen/gruppen till förmiddagsprogrammet. Du gör en intresseanmälan och vi återkommer med en bekräftelse på att ni fått plats. Antalet platser är begränsat, och det är först till kvarn.

Eftermiddagsprogrammet

Eleverna anmäler sig själva till valfritt eftermiddagsprogram utifrån intresse. Även här är antalet platser begränsat.

Anmälan till förmiddagsprogrammet öppnar i början av höstterminen.

Förmiddagsprogrammet

Förmiddagsprogrammet kommer att bestå av populärvetenskapliga föreläsningar, och vi kommer att kunna erbjuda aktiviteten till cirka 450 elever. Förmiddagen inleds cirka kl 09.30.

Eftermiddagsprogrammet

Eftermiddagsprogrammet kommer att bestå av aktiviteter i mindre grupp, som till exempel laborationer eller demonstrationer av olika slag.  Antalet platser till eftermiddagsprogrammet kommer att vara begränsat. Studentambassadörer kommer att följa eleverna till respektive ställe efter lunchen.

Ett preliminärt program kommer att presenteras här innan sommarlovet.