Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Video (11:35)
Naturvetenskap och matematik
Bild
Länkstig

Studera hos oss

Är du nyfiken och vill veta mer om hur allting hänger ihop? Vill du vara med och påverka hur vår värld kommer att se ut i framtiden? Då är en naturvetenskaplig utbildning någonting för dig!

Vi erbjuder utbildning med hög kvalitet och stor valfrihet, som är nära kopplad till vår forskning. Vår laborativa profil är stark, och vårt läge på västkusten gör studiemiljön extra spännande. Några av våra utbildningar är unika och specialiserade, andra breda och tvärvetenskapliga.

Men oavsett om du älskar att fördjupa dig i matematikens värld, brinner för att bevara den biologiska mångfalden eller har siktet på att bli nästa Nobelpristagare i kemi så är du välkommen till oss. Dina möjligheter är oändliga.


Lärarutbildning för naturvetare

Masterprogram kombinerar ämnesstudier och lärarutbildning

Har du en naturvetenskaplig kandidatexamen och funderar på att bli lärare? Vill du samtidigt fördjupa dina ämneskunskaper? I så fall ska du söka något av våra masterprogram inom naturvetenskap och lärande.

Studera utomlands

Vill du plugga eller praktisera utomlands? Hos oss finns alla möjligheter!

Som student vid Naturvetenskapliga fakulteten har du stora möjligheter att åka utomlands som en del i din utbildning. Vi har avtal med ett hundratal lärosäten i 31 olika länder.

Utbytesstudier gör det möjligt för dig att läsa en eller två terminer vid ett utländskt lärosäte. Du betalar inga terminsavgifter och eftersom studierna tillgodoräknas i din examen vid Göteborgs universitet förlängs inte din studietid.