Göteborgs universitet
Bild
Forskning vid institutionen för socialt arbete
Forskningen vid institutionen för socialt arbete bidrar till kunskapen om sociala fenomen och problem på individ-, grupp- och samhällsnivå - i syfte att skapa möjligheter till förändring. På bilden syns Jari Kuosmanen, professor i socialt arbete.
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Vår forskning

Forskarna på institutionen för socialt arbete studerar sociala problem, deras orsaker och konsekvenser för individ, grupp och samhälle.

I centrum för studier i socialt arbete står utsatta individer och gruppers livsvillkor, samhällsinterventioner, socialpolitiska åtgärder och sociala processer. Hos oss finns ett 80-tal juniora och seniora forskare som bedriver studier med olika teoretiska och metodologiska inriktningar. Våra forskningsprojekt spänner över en bred variation av ämnen; barn och familj, fattigdom, missbruk, sexualitet, funktionshinder och professions- och organisationsfrågor.

Möt våra forskare

Video (47:30)
Elisabeth Punzi om mat och lust i podd
Video (2:51)
Russel Turner om ungdomar, alkohol, droger och kriminalitet
Video (2:39)
Anna Dunér och Elisabeth Olin om anhörigassistans
Video (17:52)
Jörgen Lundälv & Daniel Ståhl poddar om vetenskapligt kunskapsutnyttjande
Video (2:14)
Marcus Herz presenterar sin David Morgan-prisvinnande artikel
Video (16:57)
Kristina Alstam: att lämna gängkriminalitet
Video (13:14)
Susanne Liljeholm Hansson om ungdomsgäng i förorten

Seminarier och andra öppna evenemang

Du vet väl om att du är välkommen att ta del av ny kunskap som presenteras på våra seminarier, öppna föreläsningar och konferenser för yrkesverksamma? I kalendariet hittar du våra kommande evenemang.

Evenemang

Hitta alla
evenemang

Evenemang för alla

Tillsammans med Folkuniversitetet arrangerar Samhällsvetenskapliga fakulteten varje termin ett antal lunchföreläsningar och After Work-samtal som är öppna för alla.  Evenemangen är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan. Välkommen!

Lunchföreläsningar

Kärlek och depression, ekonomisk demokrati och miljöopinionen i Sverige. På lunchföreläsningarna om samhällsvetenskaplig forskning kan du som åhörare räkna med att få ta del av flera spännande och varierade ämnen!

Till kalendariet för Lunchföreläsningar inom samhällsvetenskap

AW med forskare

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten. Här lyfts aktuella ämnen i ett panelsamtal med forskare, experter och professorer.  

Till kalendariet för AW med forskare inom samhällsvetenskap