Göteborgs universitet
Bild
Forskning vid institutionen för socialt arbete
Forskningen vid institutionen för socialt arbete bidrar till kunskapen om sociala fenomen och problem på individ-, grupp- och samhällsnivå - i syfte att skapa möjligheter till förändring. På bilden syns Jari Kuosmanen, professor i socialt arbete.
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Vår forskning

Forskarna på institutionen för socialt arbete studerar sociala problem, deras orsaker och konsekvenser för individ, grupp och samhälle.

I centrum för studier i socialt arbete står utsatta individer och gruppers livsvillkor, samhällsinterventioner, socialpolitiska åtgärder och sociala processer. Hos oss finns ett 80-tal juniora och seniora forskare som bedriver studier med olika teoretiska och metodologiska inriktningar. Våra forskningsprojekt spänner över en bred variation av ämnen; barn och familj, fattigdom, missbruk, sexualitet, funktionshinder och professions- och organisationsfrågor.

Seminarier och andra öppna evenemang

Du vet väl om att du är välkommen att ta del av ny kunskap som presenteras på våra seminarier, öppna föreläsningar och konferenser för yrkesverksamma? I kalendariet hittar du våra kommande evenemang.

Evenemang

Hitta alla
evenemang

Lunchföreläsningar

Kärlek och depression, ekonomisk demokrati och miljöopinionen i Sverige. På lunchföreläsningarna om samhällsvetenskaplig forskning kan du som åhörare räkna med att få ta del av flera spännande och varierade ämnen!

Lunchföreläsningarna är kostnadsfria och kräver ingen föranmälan. Vi ber dig vara uppmärksam på att formen för lunchföreläsningarna kan förändras p.g.a. Covid-19-restriktioner och rekommendationer. Uppdaterad information och en länk till respektive föreläsning hittar du i kalendariet nedan. Välkommen!

Till kalendariet för Lunchföreläsningar inom samhällsvetenskap