Göteborgs universitet
Bild
Studenter som pluggar vid Göteborgs universitet
Länkstig

Studera hos oss

Är du en blivande socionom, hälso- och sjukvårdskurator eller kanske vill fördjupa dig om människors livsvillkor, sociala sammanhang och beteenden? Hos oss hittar du både kurser och program inom socialt arbete som tar dig dit du vill!

Hos oss möter du forskare och lärare med kunskap om sociala fenomen och problem på individ-, grupp- och samhällsnivå som vill skapa förändring. Med stort fokus på samverkan har vi nära kontakt med externa aktörer, både i studier och i forskning.

Som studerande inom socialt arbete vävs praktiknära frågor samman med teoretiska kunskaper som ger dig rätt förmågor för att kunna lösa samhällsutmaningar för människor i utsatthet.

Vi har kurser på helfart, halvfart, dagtid och kvällstid. Hos oss kan du skräddarsy ditt egna program för att få den inriktning du själv är intresserad eller gå ett av de mest sökta socionomprogrammen i landet. Flera av våra utbildningar passar även som kompetensutveckling om du är ute i arbetslivet. Det är naturligtvis fullt möjligt att studera socialt arbete av den enkla anledningen att det är ett intressant och användbart.

Du kan läsa enstaka kurs, karriärsklättra eller gå ett program. Flera utbildningar erbjuder även verksamhetsförlagda studier och möjlighet till att plugga utomlands.

Vad du än väljer är du varmt välkommen till oss!

Program och kurser

Är du intresserad av att får ta del av aktuell forskning, lära dig om olika teoretiska perspektiv och hur de kan appliceras till olika människor i samhället? Då har du kommit rätt!

Vi har ett av landets mest populära utbildningsprogram. Bli socionom hos oss!

Vill du plugga på kvällstid eller på halvfart? Kanske vill du bara läsa en kurs under en termin eller gå ett helt program. Oavsett om du redan vet att du vill läsa socionomprogrammet, fördjupa dig på avancerad nivå eller bara är intresserad av människor och samhälle så har du kommit rätt.

Olika vägar till examen

Genom att läsa fristående kurser på grundnivå och avancerad nivå har du möjlighet att både prova på olika ämnen som du är intresserad av och samtidigt få specialistkompetens inom just ditt intresseområde. Några av fördelarna med att läsa just fristående kurser är att det ger dig en stor frihet, valmöjligheter och flexibilitet.

Du kan också välja att läsa ämnen vid andra fakulteter, andra universitet eller till och med utomlands under en period.

Vill du veta mer om hur du kan gå till väga för att ta ut en examen med hjälp av fristående kurser eller vilket program som kan passa dig så kan du alltid kontakta vår studievägledning!

Studievägledning

Telefon: 031-786 57 78

E-post: studievagledning@socwork.gu.se

Utbildning förankrad i forskning

All vår utbildning är forskningsbaserad. Du kan själv bidra till forskningen genom att gå vår forskarutbildning eller samverka med oss i ett forskningsprojekt. Du kan också kompetensutveckla din personal via oss! Vi erbjuder allt från en kort föreläsning till kurser som ger högskolepoäng.