Göteborgs universitet
Bild
Studenter som pluggar vid Göteborgs universitet
Länkstig

Studera hos oss

Är du en blivande socionom, hälso- och sjukvårdskurator eller vill du fördjupa dig om människors livsvillkor, sociala sammanhang och beteenden? Här kan du plugga både kurser och program inom socialt arbete som tar dig dit du vill!

Som student möter du forskare och lärare med stor kunskap om sociala fenomen och problem på individ-, grupp- och samhällsnivå som vill skapa förändring.

Praktiknära frågor vävs samman med teoretiska kunskaper som ger dig rätt förmågor för att kunna möta och lösa samhällsutmaningar för människor i utsatthet.

Välj om du vill plugga heltid, deltid, dag- eller kvällstid. Ta karriärsklivet med fristående kurser på avancerad nivå eller gå ett av landets mest eftertraktade socionomprogram. Här finns också möjligheter till verksamhetsförlagd studier och utlandsstudier.

Oavsett om du vill läs enstaka kurs, karriärsklättra eller gå ett program, vad du än väljer är du varmt välkommen till oss på Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet!

Program och kurser

Vill du ta del av aktuell forskning, lära dig om olika teoretiska perspektiv och hur de kan appliceras till olika människor i samhället? Då har du kommit rätt!

Hos oss hittar du utbildningar som tar dig dit du vill inom socialt arbete. Med oss kan du läs en kurs på kvällstid, specialisera dig vid sidan av jobbet eller läsa ett program. Vi har utbildningar på både grund- och avancerad nivå. Vi har ett av landets mest populära utbildningsprogram. Bli socionom hos oss eller fördjupa dig inom socialt arbete med studier på mastersnivå!

Valmöjligheter för dina studier

Är valmöjligheter, frihet och flexibilitet viktigt för dig så kan du läsa våra fristående kurser. Med fristående kurser har du möjlighet att både prova på olika ämnen som du är intresserad av och samtidigt få specialistkompetens inom just ditt intresseområde. I våra program får du noga utvalda kurser sammansatta under viss tid för att du ska få kunskaper att anta framtida utmaningar och lära dig mer om människor och samhället. Utforska olika vägar till examen genom att kontakta vår studievägledning för mer information.

Nyfiken på att plugga?

Varför Göteborg? Göteborg är Sveriges andra största stad och ett nav för utbildning, kunskap och utveckling. Börja plugga hos oss, en av universitetets största institutioner!

Utbildning förankrad i forskning

All vår utbildning är forskningsbaserad. Du kan själv bidra till forskningen genom att gå vår forskarutbildning eller samverka med oss i ett forskningsprojekt. Du kan också kompetensutveckla din personal via oss! Vi erbjuder allt från en kort föreläsning till kurser som ger högskolepoäng.