Göteborgs universitet
Bild
En student sitter vid ett skrivbord inomhus och studerar.
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Studier på avancerad nivå

Vill du lära dig mer, förbereda dig för forskarstudier eller fördjupa dig inom socialt arbete? Att läsa vidare på avancerad nivå är ett sätt att ta dina kunskaper till nästa nivå. Fördjupad kompetens kan vara attraktiva både för en framtida arbetsgivare och för en eventuell karriär som forskare.

Vässa din kompetens  läs vidare!

Ta en masterexamen eller läs en kurs på avancerad nivå. Här får du en utbildning som är väl förankrad i den senaste forskningen inom socialt arbete och har stor möjlighet att skräddasy ditt egna magister- eller masterprogram. Vi erbjuder även två internationella masterprogram samt flera kurser som passar för kompetensutveckling om du är ute i arbetslivet.

Vidareutbildning i socialt arbete stärker din kompetens att analysera, bedöma och hantera komplexa företeelser och situationer. Med kunskaper från avancerad nivå  får du verktyg för att på ett mera avancerat, kritiskt och systematiskt sätt utveckla din förmåga att arbete självständigt och kvalificerat för olika verksamheters behov. 

Att studera på avancerad nivå

Du lär du dig att identifiera och formulera frågeställningar, planera och genomföra kvalificerade uppgifter. Med masterkompetens kan du också att utvärdera socialt arbete och bidra till kunskaps- och verksamhetsutveckling. Du lär dig också att tolka, presentera och samtala om vetenskapliga resultat i både nationella och internationella sammanhang. 

Olika vägar till magister- eller masterexamen

Oavsett om du vill läsa en fristående kurs på avancerad nivå i kompetensutvecklingssyfte eller för att bygga ihop en egen magister- eller masterexamen så kan du göra det med oss.  Vi erbjuder ett stort antal fristående kurser och har både nationella och internationella program. Kontakta gärna vår studievägledare för hjälp!

Välkommen att ta steget vidare här hos oss på Institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet!

Kombinera kurser: ta hjälp av schemaläggningsplanen för höstterminen

Schemaläggningsplan HT23 avancerad nivå (PDF)

Möt en student

Möt Fatema som läser fristående kurser för att skapa sin egen fördjupningsutbildning och Savannah som stärker sin kompetens i sin roll som kurator med studier på avancerad nivå.