Göteborgs universitet
Bild
Student i fältarbete i svenska fjällen
Studenter på utbildningsprogrammen i geovetenskap och geografi åker ofta på exkursioner i naturen.
Foto: Mats Björkman
Länkstig

Studera hos oss

Institutionen för geovetenskaper har utbildningar inom ämnena geografi och geovetenskap. Våra studenter blir experter på landmassorna, haven, atmosfären och människans samspel med naturen. Vi studerar hållbar utveckling, miljö- och klimatfrågor utifrån både natur- och samhällsvetenskapliga perspektiv.

Behovet av geovetare och geografer ökar i samhället. Dels för att öka förståelsen för miljö- och klimatförändringar som påverkar både naturen och samhället. Dels för att hitta hållbara sätt för att utvinna råvaror från olika naturresurser. Som geovetare eller geograf studerar du allt ifrån riskbedömningar av jordskrev och naturkatastrofer till hur hållbara städer kan byggas och på vilket sätt ökade utsläpp påverkar atmosfären. Våra lärare är aktiva forskare med expertis inom alla våra utbildningsområden.

Ansökan till höstterminen är öppen

Vill du studera i höst? Läs mer om våra utbildningsprogram i geovetenskap och geografi. Sök via www.antagning.se

Fristående kurser

Vi har fristående kurser på grund- och avancerad nivå - på campus och distans.

Filmer om våra utbildningar

För grundskola och gymnasiet

Bekanta dig med våra ämnen genom att skugga en student, boka en föreläsare eller komma på studiebesök.

Boka en föreläsare - passa på att fråga en forskare

Du som är gymnasielärare kan boka in en föreläsning av en forskare. På Naturvetenskapliga fakultetens hemsida hittar du en förteckning över ämnen och kontaktuppgifter till föreläsare.

Boka en föreläsare

Gör ett studiebesök hos oss

Vi tar emot gymnasieklasser som vill göra studiebesök och få en inblick i vad högskolestudier inom geografi och geovetenskap kan innebära. Kontakta studierektor Emily Whitehurst Zack för mer information: emily.whitehurst.zack@gu.se