Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Foto: Anders Wester/Göteborgs Bilbyrå
Länkstig

Geografi, kandidatprogram

Program
N1GEO
Grundnivå
3 år
180 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-1G14A
Ansökan stängd

Kort om programmet

Kandidatprogrammet i geografi passar dig som är intresserad av hållbar utveckling och vill förstå samspelet mellan människa och natur. Arbetsmarknaden för geografer är god.

Om utbildningen

Utbildningen ger dig kunskap om de globala ekosystemen och en förståelse för sambandet mellan den geografiska miljön och människans utformning av samhället. Du får en ökad medvetenhet om de globala utmaningarna och en översikt av naturförhållanden, befolkning och samhällsorganisation, både globalt och regionalt. Geografiutbildningen ger dig både ett naturvetenskapligt och ett samhällsvetenskapligt perspektiv.
Kartografi, fjärranalys och geografiska informationssystem (GIS) är viktiga verktyg för dig som geograf.

Det här läser du på geografiprogrammet

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Arbetsprov

Urval

Betyg (66 %) och högskoleprov (34 %)

Efter studierna

Som geograf kan du till exempel arbeta med områden som planering av ny kollektivtrafik, vägar, vattenförsörjning eller stadsplanering inför klimatförändringar. Du kan arbeta inom näringsliv, offentlig verksamhet och internationella organisationer. Teoretiska kunskaper, helhetssyn och färdigheter i GIS och digitala kartor gör geografer efterfrågade på arbetsmarknaden.
Efter avslutad utbildning kan du söka till masterprogrammet i geografi.

Så är det att plugga

Undervisningen

Utbildningen sker på både svenska och engelska och teori varvas med olika praktiska moment, som laborationer och fältövningar. Exkursioner kan ta dig till spännande miljöer runt Göteborg, men även till länder som till exempel Danmark, Norge, Spanien och Kina, för att studera geografiska utmaningar.

Lokaler

Undervisningen ges till största delen i Geovetarcentrum som ligger vid Wavrisnkys plats.  

Läs mer om lokaler

Studier utomlands

Det finns stora möjlighet för studier och praktik utomlands. De flesta väljer att åka utomlands under andra året på programmet.