Foto: jarekgrafik, från Pixabay

Miljö och hållbar utveckling

Miljö och hållbar utveckling vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

Aktivitetslista 2020

Aktivitetslista inom miljö och hållbar utveckling (pdf)

Vegetariska dagar firas 2020

Nationella vegetariska dagen är den 1 februari. Eftersom dagen inföll på en lördag firades den istället den 3 februari 2020 vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap.

Vegetariska världsdagen infaller den 1 oktober 2020 och det är något som institutionen för kost- och idrottsvetenskap kommer att fira.

Göteborgs universitet verkar för det hållbara samhället

Göteborgs universitet är i dagsläget det enda universitet i världen som miljöcertifierats enligt både ISO 14001, en internationell standard för miljöledningssystem, och EMAS, en motsvarande standard inom EU. Universitetet har ett stort antal forskare verksamma inom området hållbar utveckling och har också ett av Sveriges bredaste utbud av utbildningar inom miljö och hållbar utveckling. Universitetet satsar också på ett aktivt internt arbete runt miljöfrågor såsom klimatpåverkan, resursförbrukning och farliga kemikalier.