Bild
Foto: eloneo från Pixabay
Länkstig

Forskningsmiljön Mat och måltider

Forskningsgrupp
Pågående forskning
Projektägare
Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

Kort beskrivning

Forskningsmiljöns målsättning är att skapa ny kunskap genom forskning om mat och måltider där lärande, ledarskap, hållbarhet och hälsa är centrala aspekter. Detta uppnås genom forskningsprojekt med fokus på mat och måltider i och utanför hemmet, ämnesdidaktik inom hem- och konsumentkunskap samt matvanors betydelse för hälsa.

  • Vi arbetar för att öka kunskapen om människors möte med mat. Genom att främja lärande och professionellt ledarskap förbättras möjligheten till hälsosamma och hållbara måltider för alla.
  • Vi samverkar med externa parter för att skapa samhällsrelevant kunskap om mat och måltider.
  • Måltidsutveckling, sensorik, och måltidspedagogik kännetecknad av delaktighet nyttjas som verktyg för lärande och matglädje.

Deltagare

Samordnare höstterminen 2021: Päivi Palojoki

Samordnare vårterminen 2021: Agneta Sjöberg

  • Christel Larsson
  • Christina Berg
  • Päivi Palojoki
  • Frode Slinde
  • Anna Post
  • Hillevi Prell
  • Mia Prim
  • Cecilia Magnusson Sporre
  • Lena Gripeteg
  • Sara Mcgarvie
  • Jenny Rendahl
  • Annica Strand Johansson

Doktorander:

  • Mari Wollmar
  • Louise Hård
  • Julia Wanselius
  • Jenny Lind