Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier

Bild
Närbild på en grön kameleont
Länkstig

Från slemsvampar till valhajar och mycket små molekyler till tropiska ekosystem – på vår jord finns ett fascinerande stort antal livsformer som gemensamt kallas biologisk mångfald. Mångfalden är omfattande och spännande men försvinner så snabbt att vi måste agera nu om vi vill utforska och förstå dess komplexitet. För att nå dessa mål strävar Göteborgs centrum för globala biodiversitetsstudier efter att länka samman forskare, beslutsfattare och allmänhet kring biologisk mångfald samt att utöka och vidareutveckla forskningen om biodiversitet. Verksamheten bygger på fyra pelare: upptäcka, lära sig, utforska och skydda. Centret har ett globalt synsätt som sträcker sig långt utanför landets gränser. Det bygger på ett samarbete mellan fjorton partner och har sitt säte vid Göteborgs universitet. Centret och dess samarbetspartner vill samla forskarna och allmänheten för att skapa ökad förståelse och uppskattning för naturen omkring oss. Välkommen!

Foto: WIN WIN

GGBC i samarbete med WIN WIN Gothenburg Sustainability award!

WIN WIN belönar varje år en aktör, person eller organisation i samhället som har bidragit till en mer hållbar värld. Varje år har olika teman och WIN WIN samarbetar med experter inom årets tema för att utse en värdig vinnare. I år är temat biologisk mångfald och GGBC bidrar under året med sin expertis.

Årets vinnare av WIN WIN Gothenburg sustainability award är The Intergovernmental Science-Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services – IPBES vilket tillkännagavs under den Internationella dagen för Biologisk Mångfald den 22 Maj.

Vi är också glada att meddela att reprsentanter från IPBES är talarna för vår årliga biodiversitetsföreläsning den 21:e Oktober!

Läs mer om vinnaren och hållbarhetspriset här