Göteborgs universitet
Bild
Massor av blå ljusbubblor
Välkommen tillbaka till Handelshögskolan 22 april!
Foto: Shutterstock
Länkstig

Homecoming

Välkommen tillbaka till Handelshögskolan! Den 22 april 2023 ser vi fram emot att träffa alumner från många årtionden för att tillsammans fira Handelshögskolans första 100 år! Dagen bjuder på ett eftermiddagsprogram med intressanta talare och en kvällssittning med mat, dryck, gyckel och underhållning.

Program lördag 22 april 2023

Homecoming inleds med ett eftermiddagsprogram som följs av en sittning på kvällen. Båda äger rum på Handelshögskolan. Du kan anmäla sig till båda aktiviteterna eller bara en av dem.

FULLBOKAT!
Både eftermiddagsprogrammet och sittningen på kvällen är nu fullbokade. Vi är glada över det stora intresset och beklagar att vi inte har möjlighet att ta emot alla. 

Jubileumsåret bjuder på många öppna seminarier och evenemang och vi ser fram emot att träffa er på dessa. Se jubileumsprogrammet.

 

Eftermiddag

Tid: 14.30 - 17.15
Plats: Malmstensalen, Handelshögskolan, Vasagatan 1
Kostnad: kostnadsfritt
Anmäld dig här till eftermiddagsprogrammet
FULLBOKAT
Eftermiddagsprogrammet hålls på svenska

Program:

 • 14.30 - 15.15 Jubileumsfika i entrén med underhållning från studentkåren 
 • 15.15 Handelshögskolan då, nu och i framtiden
  Handelshögskolans rektor Per Cramér hälsar alla alumner välkomna tillbaka
 • Världen har enats om 17 globala hållbarhetsmål. Vad behöver vi göra och vilket ledarskap krävs för att vi ska hinna ställa om till 2030?
  Moderator: universitetslektor Anders Sandoff, Företagsekonomiska institutionen. Anders har många års erfarenhet av forskning kring hållbarhet och energirelaterade frågor
  • Förinspelad introduktion med Jan Eliasson om processen kring framtagningen av de globala målen och deras betydelse för näringslivet
   Jan är alumn från Handelshögskolan och tidigare vice generalsekreterare i FN
  • Göran Carstedt: Reflektioner kring ledarskap och hållbarhet
   Göran är ekonomie doktor och internationellt erkänd expert inom ledarskap och organisationers lärande och förändring. Han har erfarenheter från ledande positioner inom Volvo och IKEA och har även varit innehavare av Assar Gabrielssons gästprofessur på Handelshögskolan
  • Paneldiskussion med forskare, alumner och studenter bestående av:
   Ann Sofie Gullbring, teknisk säkerhet och miljöansvarig, Group Trucks Technology, Volvo Group, med lång erfarenhet inom hållbarhetsområdet från privat sektor förutom Volvo hos Getinge och IKEA
   Lise Nordin, klimatsamordnare Västra Götaland, med lång erfarenhet inom hållbarhetsområdet från offentlig sektor bl a som statlig utredare på Regeringskansliet, regionala positioner och som riksdagsledamot
   Gunnar Köhlin, docent, Nationalekonomiska institutionen, föreståndare  för Environment for Development, med över 20 års erfarenhet av 
   tillämpningar av miljöekonomi i utvecklingsländer 
   Kevin Ruf, masterstudent, Marketing and Consumption, ekonomiansvarig i Handels Students for Sustainability (HaSS) 2022

Kväll

Tid: 18.30 - 01.00
Plats: Handelshögskolan, Vasagatan 1
Kostnad: 250 kr
Klädsel: business casual
Anmäl dig här till sittningen på kvällen
FULLBOKAT
Kvällen blir tvåspråkig (svenska och engelska)

När var du på sittning senast? Nu har du chans att uppleva en finsittning med studentkåren i 2023 års tappning. Under ledning av toastmasters och marskalkar väntar en härlig kväll med trerättersmiddag, underhållning och efterföljande bar och dans. Vi sitter med dem som började på Handelshögskolan ungefär samtidigt och räknar med att det blir många kära återseenden och nya bekantskaper.

Aktiviteter mellan dagsprogrammet och sittningen

Under timmen mellan eftermiddagsprogrammet och sittningen kommer det att finnas möjligheter att titta runt på Handelshögskolan, prata med Handelshögskolans ledning, träffa studentkåren HHGS och alumnföreningen HHGA, eller besöka bibliotekets utställning om "fake news".
 

Har vi dina kontaktuppgifter och ditt godkännande?

Som alumn är du viktig för Handelshögskolan och vi hoppas att du vill hålla kontakten med oss. För att vi ska kunna fortsätta skicka inbjudningar och information till dig behöver vi ditt GDPR-godkännande och uppdaterade uppgifter i vår alumndatabas. Tyvärr måste dina uppgifter (i enlighet med universitetets regelverk) tas bort från databasen om du inte aktivt gått in och registrerat/uppdaterat innan årsskiftet och du kommer då inte att få någon mer information från Handelshögskolan från och med januari 2024.

Jubileumsmärke överst ligger siffrorna 1 0 0 och därunder skolans namn och årtalen 1923 och 2023

Fira hundraåringen med en gåva!

Genom att stödja Handelshögskolan bidrar du till vår utveckling. Om du vill ge en födelsedagspresent i samband med vårt 100-årsjubileum kanske något av  dessa områden kan vara av intresse:

 • Studentstipendier
 • Forskning för en hållbar värld
 • Attraktiv studiemiljö

Det finns givetvis många andra möjligheter om du vill stödja Handelshögskolan. Läs mer här.

Frågor om homecoming?

Välkommen att kontakta Handelshögskolan

alumni@handels.gu.se , 0766-185345
Kajsa Fung, enhetschef och alumnansvarig