Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Musiklärarstudenter
Foto: Natalie Greppi
Länkstig

Lärare i ämnet musik

Ämneslärarprogrammet i musik utgörs till större delen av gemensamma kurser som rustar dig som blivande musiklärare och musiker. Du väljer en musikalisk inriktning som passar dig: Pop/rock, världsmusik, improvisation eller klassiskt, och du har goda chanser att påverka utbildningen efter dina behov och önskemål. Du blir behörig att undervisa i musik i gymnasiet och grundskolan, samt i kulturskolan. Dessutom erbjuds ett antal fristående kurser inom musik och pedagogik.

Du kan välja att utbilda dig till lärare i musik kombinerat med ett annat ämne, eller till lärare enbart i ämnet musik. Du som redan har en kandidatutbildning som musiker kan också vidareutbilda dig till lärare i musik genom Kulturskolepedagogen.

OBS!

För att bli behörig till KPU med förhöjd studietakt behöver du en konstnärlig kandidatexamen inom musikområdet eller motsvarande. En kandidatexamen valideras vanligtvis till 60 högskolepoäng och för att komma upp till de 90 högskolepoäng som krävs för att bli behörig till KPU med förhöjd studietakt, kan du behöva komplettera med fristående kurser. 

För Kompletterande pedagogisk utbildning gäller samma. Kandidatexamen valideras här till 75 högskolepoäng och man behöver komplettera med ytterligare fristående kurser för att komma upp till 120 högskolepoäng.

För validering och rådgivning, kontakta Maria Larsson via telefon: 0708-59 95 51