Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Musikpedagogik

Kurs
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-13750
Ansökan stängd

Om utbildningen

Har du en konstnärlig utbildning i musik och vill vidga din kompetens för att kunna arbeta som behörig musiklärare i grundskolan eller gymnasiet? I den här kursen får du möjlighet att utveckla kunskaper och färdigheter som behövs i arbetet som musiklärare. Du kommer att få inblick i det musikpedagogiska forskningsområdet och träna på att koppla forskningsresultat till dina egna musikaliska och musikpedagogiska erfarenheter, ideal och metoder.

Studierna är på kvartsfart. Undervisningen sker på svenska och engelska och består av föreläsningar, seminarier samt nätbaserade skriftliga uppgifter som genomförs på distans. Kursen är behörighetsgivande för till exempel Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) och Vidareutbildning av lärare (VAL).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundlärarutbildning med valbart område musik eller 45 hp musik eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior.

Läs mer om lokaler