Bild
En person spelar gitarr
Länkstig

Musikpedagogik

Kurs
MVKP56
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-35303

Kort om kursen

Har du en konstnärlig utbildning i musik och vill vidga din kompetens för att kunna arbeta som behörig musiklärare i grundskolan eller gymnasiet?

Om utbildningen

I den här kursen får du möjlighet att utveckla kunskaper och färdigheter som behövs i arbetet som musiklärare. Du kommer att få inblick i det musikpedagogiska forskningsområdet och träna på att koppla forskningsresultat till dina egna musikaliska och musikpedagogiska erfarenheter, ideal och metoder.

Undervisningen sker på svenska och engelska och består av föreläsningar, seminarier samt nätbaserade skriftliga uppgifter som genomförs på distans. Kursen är behörighetsgivande för till exempel Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) och Vidareutbildning av lärare (VAL).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet och godkänd inriktningskurs i musik om 30 hp inom Grundlärarutbildning, alternativt 45 hp musik eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Lokaler

Högskolan för scen och musik bedriver sin verksamhet på fyra adresser i Göteborg: Eklandagatan 86, Åvägen 24 (Brewhouse), Vasagatan 50 (HDK-Valand) och Triörgatan 1 (Andra stället).

Läs mer om lokaler