Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Musikpedagogik

Kurs
MVKP56
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-33705

Om utbildningen

Har du en konstnärlig utbildning i musik och vill vidga din kompetens för att kunna arbeta som behörig musiklärare i grundskolan eller gymnasiet? I den här kursen får du möjlighet att utveckla kunskaper och färdigheter som behövs i arbetet som musiklärare. Du kommer att få inblick i det musikpedagogiska forskningsområdet och träna på att koppla forskningsresultat till dina egna musikaliska och musikpedagogiska erfarenheter, ideal och metoder.

Studierna är på kvartsfart. Undervisningen sker på svenska och engelska och består av föreläsningar, seminarier samt nätbaserade skriftliga uppgifter som genomförs på distans. Kursen är behörighetsgivande för till exempel Kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) och Vidareutbildning av lärare (VAL).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundlärarutbildning med valbart område musik eller 45 hp musik eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Undervisningen

Höstterminen 2021 går kursen på torsdagskvällar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. 

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler