Göteborgs universitet
Bild
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Övningsundervisning i sång

Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra ämneslärarstudenter i musik vid ca 10 tillfällen. Undervisningen är en del av ämneslärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1–2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

Vilka får söka?

Vi är intresserade av alla sorters röster på alla nivåer och med intresse för olika genrer. Enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år.

Hur anmäler du dig?

Från fredag 5 januari till och med måndag 5 februari 2024 är du välkommen att skicka in din intresseanmälan som övningselev till vårterminens sångundervisning på Högskolan för scen och musik. Anmälan gör du via SlideRoom där du också laddar upp dina videoinspelningar. 
OBS! Alla som redan har anmält sig via formuläret får uppdaterad information via e-post.

Digital provsjungning

Provsjungningen genomförs digitalt via videoinspelningar istället för provsjungning på plats. Du laddar upp videoinspelningarna via SlideRoom.

  • Video 1: Sjung en sång som du väljer själv utan ackompanjemang
  • Video 2: Sjung en vers på ”Uti vår hage” eller ”Vem kan segla förutan vind” utan ackompanjemang

Krav för videoinspelningarna

  • Filmerna ska ha bra ljudkvalitet.
  • Du ska vara i närbild.
  • Inspelningarna görs utan klipp.
  • Tillåtna filformat är: .m4v, .mov, .mp4, .wmv, .flv, .asf, .mpeg, .mpg, .mkv
  • Maximal filstorlek per video är 500 MB

Efter ansökningstiden väljer studenterna ut vem de vill arbeta med. Urvalet sker efter den enskilda studentens utbildningsmål. Det är alltså inte hur bra man sjunger som avgör om du kan bli övningselev eller inte. Vissa studenter behöver nybörjare och andra behöver vana sångare.

Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte blir utvald denna termin. Du är välkommen att söka igen nästa termin.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du 10 sånglektioner gratis av en student under en termin. Lektionerna genomförs antingen individuellt eller i grupp. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en progression.

Tid för lektion bestäms mellan dig och läraren, och du måste kunna ställa upp ett par gånger på en i förväg bestämd handledningstid. Det betyder att lärare från skolan tittar på undervisningen för att hjälpa studenten till rätta.

Obligatorisk avslutningskonsert

I slutet av terminen anordnas en informell avslutningskonsert med övningseleverna. För att kunna bli övningselev måste man kunna komma en av kvällarna.
Datum för avslutningskonserteerna våren 2024:

  • Torsdag 16 maj 2024 kl. 18.00, Högskolan för scen och musik, Eklandagatan 86
  • Tisdag 21 maj 2024 kl. 17.00, Högskolan för scen och musik, Eklandagatan 86