Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Övningsundervisning i sång

Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra ämneslärarstudenter i musik vid ca 10 tillfällen under våren 2021.

Undervisningen är en del av ämneslärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1–2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

Vilka får söka?

Vi är intresserade av alla sorters röster på alla nivåer och med intresse för olika genrer. Enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år.

Vad ska man sjunga på sina inspelningar?

Du ska sjunga en sång som du väljer själv utan ackompanjemang samt sjunga en vers på "Uti vår hage" eller "Vem kan segla förutan vind".

Det är studenterna själva som väljer ut vem de vill arbeta med. Urvalet sker efter den enskilda studentens utbildningsmål. Det är alltså inte hur bra man sjunger som avgör om du kan bli övningselev eller inte. Vissa studenter behöver nybörjare och andra behöver vana sångare.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du 10 sånglektioner gratis av en student under en termin. Du får individuella sånglektioner alternativt är med i en gruppundervisning i sång. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en progression.

Tid för lektion bestäms mellan dig och din lärare, och du måste kunna ställa upp ett par gånger på en i förväg bestämd handledningstid. Det betyder att lärare från skolan tittar på undervisningen för att hjälpa studenten till rätta.

I slutet av terminen anordnas också en informell avslutningskonsert med alla övningselever. För att kunna bli övningselev måste man kunna komma denna kväll.

Hur anmäler du dig?

Från tisdag 5 januari till och med tisdag 2 februari 2021 är du välkommen att skicka in din anmälan som övningselev till vårterminens sångundervisning på Högskolan för scen och musik.

Alla som vill söka till övningsundervisningen ska ladda upp två korta filmer där de sjunger utan ackompanjemang. Anmälan och uppladdningen av dina filmer gör du i verktyget SlideRoom. För att kunna ladda upp ditt material i SlideRoom måste du skapa ett användarkonto.
Urvalet görs den här omgången digitalt eftersom vi på grund av coronaviruset inte kan samla så många sökande på plats för provsjungning.

Till anmälan och uppladdningen (SlideRoom).

Efter det väljer studenterna ut var sin elev/elevgrupp bland de sökande. Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte blir utvald denna terminen. Du är välkommen att söka igen nästa termin.

Efter att urvalet av de sökande är gjort tas dina personuppgifter och ditt material bort från SlideRoom.