Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Image
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Övningsundervisning i sång

Är du intresserad att få gratis lektioner i sång på Högskolan för scen och musik? Ta chansen att bli övningselev och träffa en av våra ämneslärarstudenter i musik vid ca 10 tillfällen. Undervisningen är en del av ämneslärarstudenternas utbildning och handleds av en lärare från Högskolan för scen och musik vid 1–2 av dessa tillfällen. Om du är över 18 år är du välkommen att söka.

Vilka får söka?

Vi är intresserade av alla sorters röster på alla nivåer och med intresse för olika genrer. Enda kravet är att du ska ha fyllt 18 år.

Hur anmäler du dig?

Från måndag 3 januari till och med måndag 24 januari 2022 är du välkommen att skicka in din anmälan som övningselev till vårterminens sångundervisning på Högskolan för scen och musik. En länk till anmälningsformuläret publiceras på den här sidan den 3 januari 2022.

Alla som söker till övningsundervisningen kommer bjudas in till provsjungning på Högskolan för scen och musik på tisdag den 8 februari 2022 från kl 16.30.

Efter provsjungningen väljer studenterna ut vem de vill arbeta med. Urvalet sker efter den enskilda studentens utbildningsmål. Det är alltså inte hur bra man sjunger som avgör om du kan bli övningselev eller inte. Vissa studenter behöver nybörjare och andra behöver vana sångare.

Observera att du inte kommer få något meddelande om du inte blir utvald denna termin. Du är välkommen att söka igen nästa termin.

Vad ska man sjunga vid provsjungningen?

Du ska sjunga en sång som du väljer själv samt en vers på "Uti vår hage" eller "Vem kan segla förutan vind” utan ackompanjemang.

Hur går undervisningen till?

Som övningselev får du 10 sånglektioner gratis av en student under en termin. Du förbinder dig att öva flitigt på dina uppgifter för att din lärare skall kunna se en progression.

Tid för lektion bestäms mellan dig och din lärare, och du måste kunna ställa upp ett par gånger på en i förväg bestämd handledningstid. Det betyder att lärare från skolan tittar på undervisningen för att hjälpa studenten till rätta.

Obligatorisk avslutningskonsert

I slutet av terminen anordnas en informell avslutningskonsert med övningseleverna. För att kunna bli övningselev måste man kunna komma denna kväll.
Avslutningskonserterna för våren 2022 är 11 och 12 maj kl. 17.00–20.00. Du behöver bara vara med på ett av avslutningskonserterna. Vilket datum som gäller för dig för du veta efter gruppindelningen som görs när studenterna har valt övningselev.