Röst, sång och ensembleledning

GU-15341
Ansökan öppnar 15 mars 2021

Om utbildningen

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som har en konstnärlig utbildning i musik och vill vidga din kompetens mot musikundervisning i den svenska skolan. Syftet med denna kurs är att du ska få ökat kunnande om både din egen och skolbarns och ungdomars röstanvändning samt utveckla din förmåga att instudera och leda musicerande med sångrösten som främsta verktyg.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundlärarutbildning med valbart område musik eller 45 hp musik eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Höstterminen 2020 ges kursen på måndagkvällar.

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen.

Läs mer om lokaler