Musiker sjunger och spelar piano, ljuskastare bakom
Foto: Maja Kristin Nylander

Evenemang

Det är med stor glädje att vi kan öppna höstens evenemang för en allmän publik. Den 29 september tog regeringen bort alla restriktioner gällande maxantal publik samt om att hålla avstånd. Samtidigt drog våra första publika evenemang igång. Välkomna!

Om våra publika evenemang

Högskolan för scen och musik ger normalt årligen mer än 200 offentliga konserter och föreställningar. Evenemangskalendern innehåller alla publika evenemang som arrangeras av skolan samt arrangemang på annat håll i och omkring Göteborg där våra studenter medverkar inom ramen för sina studier.

Program, biljettlänk med mera hittar du i respektive kalenderhändelse.

Biljetter

Alla biljettköp görs online via tjänsten Billetto. Det finns ingen biljettförsäljning på plats. Dina köpta biljetter kan du visa upp från din mobil eller skriva ut hemma och ta med utskriften.

Om Billetto, ditt konto, avbeställningsförsäkring, återköp med mera.

Biljettscanning sker vid entrén till evenemangslokalen.

Biljetter till evenemangen släpps vid tre tillfällen under hösten 2021

• 22 september kl 12.00: biljetter för september och oktober
  • 14 oktober kl 12.00: biljetter för november
  • 11 november kl 12.00: biljetter för december

Entrépriser

Ordinarie: 75 kr
Orkesterkonserter, julshower, opera: 150/100 kr
Skolgrupper, barn under 12 år: Fri entré (biljettbokning obligatorisk)
Lunchevenemang: Fri entré, ej biljetter

Undantag förekommer.

Observera!

• Biljettköp endast online via kortbetalning, Swish, Klarna, Apple Pay och Samsung Pay. Vi tar inte emot kontanter.
  • Priserna är inklusive hanteringsavgift.
  • Köpta biljetter återköps endast vid inställt evenemang. Biljettpriset återbetalas utom hanteringsavgiften och moms.
  • Det går inte att reservera biljetter i förväg, endast köp gäller.
  • Biljetterna är onumrerade, du väljer själv var du sitter.
  • Evenemang i våra lokaler som arrangeras av andra än Högskolan för scen och musik använder egna biljettsystem. För mer information kontakta respektive arrangör.

Toaletter

I entréhallen finns toaletter för besökare med och utan funktionsvariationer. Alla toaletter är könsneutrala.

Café Artisten

Vårt café är stängt tills vidare.

Kom ihåg!

• Stanna hemma vid symtom på Covid-19 och testa dig
  • Tvätta händerna ofta och noggrant

Folkhälsomyndigheten: Ovaccinerade bör fortsätta vara försiktiga

Tillgänglighet

• De flesta konsert- och teaterlokalerna är belägna på entréplan och lätt tillgängliga för besökare med rullstol eller rullator. Övriga våningsplan kan nås med hiss.
  • Hörselslinga (s k C-slinga) finns i Sjöströmsalen.
  • Två toaletter för besökare med funktionsvariationer finns i entréhallen. Alla våra toaletter är könsneutrala.
  • Fordon med tillstånd för rörelsehindrade får parkera omedelbart utanför huvudentrén.
  • Rullstolar och barnvagnar: För besökare med dessa hjälpmedel finns en ingång med elektronisk öppning till vänster om huvudentréns snurrdörr. Observera att dörren måste öppnas från insidan!
  • Grupper med rullstolar rekommenderas att kontakta oss inför besöket för att vi ska kunna reservera lätt tillgängliga platser åt er vid evenemang.

Här ligger Högskolan för scen och musik

Högskolan för scen och musik ligger utmed Fågelsången, gångstråket mellan Götaplatsen och Näckrosdammen, där Humanisten och Universitetsbiblioteket finns. Huvudentrén ligger vid Näckrosdammen.

• Parkeringsplatser finns på Johannebergsgatan.
  • Närmaste spårvagnshållplats: Berzeliigatan
  • Närmaste busshållplats: Götaplatsen

OBS! Olof Wijksgatan är avstängd av för all trafik mellan Johannebergsgatan och Renströmsparken. Detta innebär begränsat framkomlighet för fotgängare, cyklister och fordonstrafik. Mer information på Trafikverkets hemsida