Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Musiker sjunger och spelar piano, ljuskastare bakom
Foto: Maja Kristin Nylander

Evenemang

Det är med stor glädje att vi kan öppna våra evenemang för en allmän publik. Från och med januari 2022 behöver du visa vaccinationsbevis samt tillhörande identitetshandling när du besöker våra publika evenemang. Vaccinationsbeviset kan vara utskriven eller finnas digitalt i din mobil. Räkna med att scanningen tar extra tid och kom i god tid. Läs mer under rubriken "Välkommen till ett tryggt besök."

Kalendarium

Alla våra evenemang

Hitta alla
evenemang

Om våra publika evenemang

Högskolan för scen och musik ger normalt årligen mer än 200 offentliga konserter och föreställningar. Evenemangskalendern innehåller alla publika evenemang som arrangeras av skolan samt arrangemang på annat håll i och omkring Göteborg där våra studenter medverkar inom ramen för sina studier.

Digitala programblad

Till våra evenemang har vi digitala programblad som du hittar i kalendariet. På så vis får vi mer pengar över till utbildningarna och sparar samtidigt på miljön.

Biljetter

Alla biljettköp görs online via tjänsten Billetto. Det finns ingen biljettförsäljning på plats. Dina köpta biljetter kan du visa upp från din mobil eller skriva ut hemma och ta med utskriften.

Om Billetto, ditt konto, avbeställningsförsäkring, återköp med mera.

Biljettlänk till Billetto hittar du i respektive evenemang i kalendern. 
Biljettscanning sker vid entrén till evenemangslokalen.

Entrépriser

Ordinarie: 75 kr
Orkesterkonserter, julshower, opera: 150/100 kr
Skolgrupper, barn under 12 år: Fri entré (biljettbokning obligatorisk)
Lunchevenemang: Fri entré, ej biljetter

Undantag förekommer.

Observera!

 • Biljettköp endast online via kortbetalning, Swish, Klarna, Apple Pay och Samsung Pay. Vi tar inte emot kontanter.
 • Priserna är inklusive hanteringsavgift.
 • Köpta biljetter återköps endast vid inställt evenemang. Biljettpriset återbetalas utom hanteringsavgiften och moms.
 • Det går inte att reservera biljetter i förväg, endast köp gäller. 
 • Biljetterna är onumrerade, du väljer själv var du sitter.
 • Evenemang i våra lokaler som arrangeras av andra än Högskolan för scen och musik använder egna biljettsystem. För mer information kontakta respektive arrangör. 

Toaletter

I entréhallen finns toaletter för besökare med och utan funktionsvariationer. Alla toaletter är könsneutrala. 

Café Artisten

Vårt café är stängt tills vidare.

Tillgänglighet

 • De flesta konsert- och teaterlokalerna är belägna på entréplan och lätt tillgängliga för besökare med rullstol eller rullator. Övriga våningsplan kan nås med hiss.
 • Hörselslinga (s k C-slinga) finns i Sjöströmsalen.
 • Två toaletter för besökare med funktionsvariationer finns i entréhallen. Alla våra toaletter är könsneutrala.
 • Fordon med tillstånd för rörelsehindrade får parkera omedelbart utanför huvudentrén.
 • Rullstolar och barnvagnar: För besökare med dessa hjälpmedel finns en ingång med elektronisk öppning till vänster om huvudentréns snurrdörr. Observera att dörren måste öppnas från insidan!
 • Grupper med rullstolar rekommenderas att kontakta oss inför besöket för att vi ska kunna reservera lätt tillgängliga platser åt er vid evenemang.

Välkommen till ett tryggt besök

Vi har sammanställt frågor och svar kring Covid-19 och vaccinationsbevis så att du vet vad som gäller och för att du kan känna dig trygg under ditt besök hos oss.

OBS! Från och med januari 2022 behöver du visa vaccinationsbevis samt tillhörande identitetshandling när du besöker våra publika evenemang. Vaccinationsbeviset kan vara utskriven eller finnas digitalt i din mobil. Räkna med att scanningen tar extra tid och kom i god tid.

Från och med januari 2022 behöver du visa vaccinationsbevis samt tillhörande identitetshandling när du besöker våra publika evenemang. Vaccinationsbeviset kan vara utskriven eller finnas digitalt i din mobil. Räkna med att scanningen tar extra tid och kom i god tid. Ha gärna ditt vaccinationsbevis redo.

Tänk på att det är ditt ansvar att se till att din mobiltelefon är laddad så att du kan visa upp vaccinationsbevis digitalt om du så önskar. Tänk även på att vaccinationsbevis har en begränsad giltighetstid – kontrollera att ditt är giltigt.

E-hälsomyndigheten har listat frågor och svar kring vaccinationsbevis, t.ex. vad som gäller om du har vaccinerat dig utomlands.
Svar på vanliga frågor om covidbevis (E-hälsomyndigheten)

Observera: I enlighet med regeringens föreskrift kommer endast vaccinationsbevis att godtas, inte testbevis eller liknande. Den som av medicinska skäl inte kan vaccinera sig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta.

Vaccinationsbevis krävs för samtliga event i regi av Högskolan för scen och musik.

Du som av medicinska skäl inte kan vaccinera dig behöver visa upp ett läkarintyg som styrker detta. 

Du som är under 18 år behöver i dagsläget inte visa vaccinationsbevis för att få besöka oss.

Du som saknar vaccinationsbevis eller specialintyg och är 18 år eller äldre är välkommen att besöka oss efter att restriktionen har hävts.

Från och med 18 års ålder behöver du visa upp ett giltigt vaccinationsbevis för att gå på konserter och föreställningar på Högskolan för scen och musik. Barn upp till 18 års ålder är välkomna till Högskolan för scen och musik utan vaccinationsbevis.

Sedan den 29 september är det varje individs eget ansvar att minska risken för smittspridning. Detta genom att hålla avstånd, tvätta händerna, stanna hemma vid symptom, etc. Vi ber dig som besöker oss att visa hänsyn både vid in- och utpassering och i köer.

Här ligger Högskolan för scen och musik

Högskolan för scen och musik ligger utmed Fågelsången, gångstråket mellan Götaplatsen och Näckrosdammen, där Humanisten och Universitetsbiblioteket finns. Huvudentrén ligger vid Näckrosdammen.

 • Parkeringsplatser finns på Johannebergsgatan.
 • Närmaste spårvagnshållplats: Berzeliigatan
 • Närmaste busshållplats: Götaplatsen

OBS! Olof Wijksgatan är avstängd av för all trafik mellan Johannebergsgatan och Renströmsparken. Detta innebär begränsat framkomlighet för fotgängare, cyklister och fordonstrafik. Mer information på Trafikverkets hemsida