Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Lärare med gitarr i klassrum med elever
Länkstig

Ackompanjemang i klassrummet

Kurs
MVKP61
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-33704
Ansökan stängd

Om utbildningen

Denna kurs vänder sig i första hand till dig som har en konstnärlig utbildning i musik och vill vidga din kompetens mot musikundervisning i den svenska skolan. Du får lära dig kunskaper och färdigheter som är nödvändiga i arbetet som musiklärare, till exempel att sjunga till eget ackompanjemang på gitarr och piano, transponera musik till tonarter som passar elevgruppen samt leda musicerande från gitarr och piano i olika stilar. Ett didaktiskt förhållningssätt genomsyrar kursen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundlärarutbildning med valbart område musik eller 45 hp musik eller motsvarande.

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen består av workshops, seminarier, föreläsningar och nätbaserade uppgifter, och sker helt på distans. Höstterminen 2021 ges kursen på torsdagar kl. 18-20.

Lokaler

Hösttermin 2021 ges kursen på distans.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler