Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Instrumentaldidaktik 1

Kurs
MVKP12
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-23725
Ansökan stängd

Om utbildningen

Har du färdigheter i ett specifikt instrument – eller inom en instrumentgrupp – som du vill kunna använda dig av för undervisning i gymnasiet, kulturskolan eller liknande verksamhet? I den här kursen får du lära dig metoder för undervisning i instrument. Du kommer att få sätta dig in i forskning och teorier som rör lärande, metodik och didaktik i gymnasieskolan och kulturskolan. Därigenom utvecklar du din förmåga att planera, organisera och utvärdera lektioner och samtidigt ta hänsyn till barns och ungas varierande perspektiv, förutsättningar och erfarenheter. Kursen behandlar även de skilda förutsättningar som gäller för undervisning i grupp respektive enskild undervisning.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Särskild behörighet krävs i form av 45 hp inom ett konstnärligt kandidat- eller masterprogram med huvudinstrument eller ämneslärarutbildning i musik. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.  

Urval

50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom ämnet musik och 50% av platserna tillsätts utifrån högskolepoäng inom lärarutbildning

Så är det att plugga

Undervisningen

I kursen ingår övningsundervisning och metodik för specifika instrumentgrupper samt, i de fall det är relevant, även viss undervisning i enskilda instrument som ingår i instrumentgruppen.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg.

Fristående kurser ger inte behörighet att boka övningsrum på Högskolan för scen och musik. Som student behöver du själv säkerställa att du har tillgång till övningsinstrument eller annan utrustning, samt rum för övning etc som är nödvändiga för att klara kursen. 

Läs mer om lokaler

Studier utomlands