Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet

Gothenburg Research Institute

Bild
Ballonger
Länkstig

Är du nyfiken på livet runt omkring dig? På Gothenburg Research Institute studerar vi hur samhälle och näringsliv fungerar – på djupet. För att lyckas med den här komplexa uppgiften samarbetar forskare med kunskaper inom olika områden i tvärvetenskapliga projekt.

Gothenburg Research Institute (GRI) är Handelshögskolans institut för tvärvetenskaplig forskning. Här verkar forskare från många olika discipliner, som företagsekonomi, etnologi, sociologi, juridik, psykologi, pedagogik, teknik och samhällsvetenskaplig miljöforskning.
På GRI är doktorander och forskare kopplade till ett forskningsprogram. Tanken med det är att våra medarbetare kan arbeta tillsammans i gemensamma studier och utbyta erfarenheter med varandra. På så sätt får vi hög kvalitet på forskningen.
På GRI vill vi att forskningen ska ha betydelse för samhälle och näringsliv och att den ska presenteras på ett begripligt sätt även för dem som inte är forskare. Vår forskning används bland annat på grundutbildningen inom företagsekonomi och våra medarbetare medverkar ofta i nya läroböcker.
GRI:s forskare är väl representerade vad avser publicering i internationella vetenskapliga journaler, och vi har ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola och Förvaltningshögskolan vid Göteborgs universitet. Dessutom har alla forskningsprogram på GRI ett omfattande internationellt nätverk och utbyte med besökande gästforskare från hela världen. Välkommen att ta del av det vi gör!

Ackrediterad av