Black Lives Matter
Foto: Unsplash (Gayatri Malhotra)

Seminarier om civilsamhälle, sociala rörelser och motstånd

Forskningsgruppen anordnar öppna seminarier och workshops med syfte att utveckla och fördjupa förståelsen av sociala rörelser, motstånd och social förändring. I över tio år har vi bjudit in nationella och internationella forskare att presentera sina arbeten.

CSM-RESIST SEMINARS

- Forum for civil society and social movement research and The Resistance Studies research group

Unless otherwise stated seminars will be held in English between 13.15-15.

Thursday 9 September 2021
Digital seminar on Zoom
En introduktion till Lise Vogel och social reproduktionsteori (the seminar will be held in Swedish)
Lotte Schack, University of Gothenburg

Thursday 7 October
Sprängkullsgatan 19, Göteborg (room: B210)
Stormfront.org 20 years of the World’s largest white power online community
Anton Törnberg, University of Gothenburg & Petter Törnberg, University of Amsterdam
Presentation of book draft
Discussants: Carl Cassegård & Håkan Thörn

CSM-RESIST 10 Year Anniversary Seminars

Wednesday 10 and Thursday 11 November
"From the Arab Spring to Lockdown: Social movements, resistance and revolution in the age of multiple planetary crisis 2011-2021"
Please visit event page for programme and login details

Upcoming Seminar

Thursday 27 January 2022
Skanstorget 18, Göteborg (room F417)
"Autonomy in Capitalist Cities: Squatting and the Politics of Open Space in Central and Eastern Europe"
Nathan Siegrist, University of Gothenburg
Discussants: Bojan Baca and Lotte Schack, University of Gothenburg

Contacts: hakan.thorn@gu.se and mattias.wahlstrom@gu.se (CSM), stellan.vinthagen@gu.se (RESIST).

Om seminarieserien

Seminarierna är på engelska och äger rum torsdagar kl 13:15 - 15, om inget annat anges. Under våren 2021 hålls digitala seminarier via video-verktyget zoom. Obs! Lösenord krävs för att delta, kontakta arrangörerna inför seminariet.