Vetenskapligt arbete i socialt arbete

Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-17951
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger dig kunskaper för att planera, genomföra, utvärdera, presentera och försvara ett relativt kvalificerat självständigt arbete (examensarbete). Du får aktuell kunskap om ett forskningsfält genom att aktivt söka vetenskapliga referenser. Metodologin, de forskningsetiska frågeställningarna och analysen har en central roll i arbetet. Du förväntas efter kursen kunna arbeta självständigt med forsknings- och utvecklingsarbete inom socialt arbete.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 hp, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 hp eller kandidatexamen i annat näraliggande område. Därutöver krävs, för de som inte har en socionomexamen, fördjupningskurser i socialt arbete omfattande 30 hp eller motsvarande kunskaper, samt kurser motsvarande 15 hp samhällsvetenskaplig metod på avancerad nivå, där senaste betygsdatum inte får vara äldre än 5 år vid kursstart.

Högskolepoäng, max 225 hp.