Vetenskapligt arbete i socialt arbete

SW2227

GU-27954
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger dig kunskaper för att planera, genomföra, utvärdera, presentera och försvara ett kvalificerat självständigt arbete (examensarbete). Du skaffar dig aktuell kunskap om ett forskningsfält genom att aktivt söka vetenskapliga referenser. Metodologin, de forskningsetiska frågeställningarna och analysen har en central roll i arbetet. Du förväntas efter kursen kunna arbeta självständigt med forsknings- och utvecklingsarbete inom socialt arbete.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng eller kandidatexamen i annat näraliggande område. Därutöver krävs genomförda fördjupningskurser i socialt arbete omfattande minst 15 högskolepoäng (detta ingår i en socionomexamen om 210 högskolepoäng) eller motsvarande kunskaper, 15 högskolepoäng samhällsvetenskaplig metod på avancerad nivå, där senaste betygsdatum inte får vara äldre än 5 år vid kursstart.

Högskolepoäng, max 165 hp.