Vetenskapligt arbete i socialt arbete

Avancerad nivå

GU-17953
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen ger dig kunskaper för att planera, genomföra, utvärdera, presentera och försvara ett kvalificerat självständigt arbete (examensarbete). Du skaffar dig aktuell kunskap om ett forskningsfält genom att aktivt söka vetenskapliga referenser. Metodologin, de forskningsetiska frågeställningarna och analysen har en central roll i arbetet. Du förväntas efter kursen kunna arbeta självständigt med forsknings- och utvecklingsarbete inom socialt arbete.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Socionomexamen omfattande 210 hp, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 hp eller kandidatexamen i annat näraliggande område. Därutöver krävs genomförda fördjupningskurser i socialt arbete omfattande minst 15 hp (detta ingår i en socionomexamen om 210 hp) eller motsvarande kunskaper, 22,5 hp samhällsvetenskaplig metod på avancerad nivå, där senaste betygsdatum inte får vara äldre än 5 år vid kursstart.

Högskolepoäng, max 225 hp.