Hoppa till huvudinnehåll
Göteborgs universitet
Bild
Kristineberg marina forskningsstation

Kristineberg Talks

Kristineberg Talks är livesända föredrag där forskare på Kristineberg marina forskningsstation berättar om havet och sin forskning på ett lättillgängligt och spännande sätt. Föredragen riktar sig till alla som är intresserade av havet, dess organismer och den senaste forskningen inom området.

Kommande föredrag

25 oktober 2021 – Framtidens mat är blå

Kristina ”Snuttan” Sundell, professor, Göteborgs universitet

För att världens växande befolkning ska ha mat på tallriken behövs nya, hållbara sätt att producera näringsriktiga livsmedel. I nästa Kristineberg Talk får du veta varför framtidens mat kommer från havet. Då berättar forskaren Kristina "Snuttan" Sundell om hållbart vattenbruk och om möjligheterna att vi snart kan se rätter som valthornssnäcksoppa eller friterad sjöstjärna på våra middagsbord.

15 november 2021 – Främmande fenor i fjordarna - hur förändras Sveriges fiskfauna?

Leon Green, forskare, Göteborgs universitet

6 december 2021 - Avgasrening på fartyg – bra lösning eller ett sätt att flytta miljögifter från luft till hav?

Maria Granberg, forskare, IVL Svenska miljöinstitutet

Tidigare föredrag

20 september 2021 – Gullmarsfjordens hemliga liv

Fredrik Gröndahl, marinbiolog, Göteborgs universitet och KTH

Vad gör Gullmarsfjorden i Bohuslän så speciell? Under ett föredrag får du följa med marinbiologen Fredrik Gröndahl ner under Gullmarfjordens yta. Med hjälp av undervattensrobotar får vi se unika bilder av organismerna som lever i fjorden. Du får även veta varför forskare har intresserat sig för fjorden i snart 200 år.